Kreativni turizem – EPK kot priložnost

Kreativni turizem – EPK kot priložnost
Kreativni turizem - EPK kot priložnost

When

19/09/2019    
18:00

Where

Hotel Mitra Ptuj
Prešernova 6, Ptuj, 2250

Event Type

Mestna občina Ptuj s soorganizatorji, Zavodom za turizem Ptuj, Zavodom Tura Ptuj, Društvom CET Platforma in Društvom Hiša!, vabi na posvet z naslovom Kreativni turizem – EPK kot priložnost, ki bo v četrtek, 19. septembra 2019, ob 18. uri v Hotelu Mitra na Ptuju. Posvet je organiziran v sklopu priprav na kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025 (EPK 2025). Sodelujoči na posvetu bodo med drugim razpravljali o tem, kaj je kreativni turizem in kakšen odnos ima do butičnega in odgovornega turizma. Predstavili bodo dobre prakse na področju kreativnega turizma ter poskusili najti odgovore glede potenciala, ki ga kreativni turizem predstavlja za mesto Ptuj v luči kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Kreativni turizem je eden izmed odgovorov na množični turizem, ki postaja vse bolj neobvladljiv za domačine in kraje, ki jih turisti obiščejo, kot tudi za turiste. Obiskovalcu želi omogočiti doživljanje resnične, aktivne in avtentične izkušnje preko izkustvenega učenja in povezave z lokalno kulturo, lokalnimi prebivalci, nevladnimi organizacijami in podjetji. V tem smislu predstavlja tudi še nerazvit podjetniški potencial znotraj kreativnih industrij. Na posvetu bodo sodelovali:

  • Jasna Radić, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (Direktorat za turizem)
  • Maja Pegan, Društvo Hiša!
  • Tanja Srečkovič Bolšec, Zavod za turizem Ptuj
  • Jana Gerl, Zavod TURA Ptuj
  • Mitja Čander, svetovalec kandidature Ptuj EPK 2025
  • Marko Podjavoršek, Center za kreativnost

Vse od meseca marca, ko je Mestna občina Ptuj sprejela odločitev, da bo kandidirala za naziv Evropske prestolnice kulture 2025, potekajo številne intenzivne aktivnosti za pripravo kandidature, posveti, delavnice, sodelovanje s povabljenimi občinami, zbiranje konkretnih predlogov za projekte, ki bodo vključeni v kandidaturo in podobno. Posvet »Kreativni turizem – EPK kot priložnost« je prvi v nizu jesenskih dogodkov v okviru priprav, obenem pa uvodni dogodek 1. Festivala ptujskih zgodb v organizaciji Zavoda Tura in podjetja Preobrazba 42.

Več o kandidaturi lahko preberete na spletni strani www.ptuj2025.si.

Dodatne informacije: Martina Magdič, koordinatorka priprav kandidature za Ptuj EPK 2025; martina.magdic@moptuj.si, tel: 02/748 29 47

Vir: Barbara Ferčič, odnosi z javnostmi MO Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.