Kosten/Monte Coste na Tržaškem Krasu (izlet)

Kosten/Monte Coste na Tržaškem Krasu (izlet)

Datum/Čas:
Datum: 14/03/2020 - 15/03/2020
Ura: 6:00 - 19:30

Lokacija dogodka:
Železniška postaja Ptuj, Osojnikova 2, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: izlet, planinsko društvo ptuj, pohod


Planinsko društvo Ptuj vabi na pohodniški izlet na Kosten/Monte Coste (409 m) na Tržaškem Krasu in Kokoš, ki bo v soboto, 14. 03. in nedeljo 15. 03. 2020.

Približuje se čas pomladi in dnevi postajajo vse daljši. V Slovenski Istri in ob Severnem Jadranu, pa so pomladni dnevi še bolj izraziti, saj območje obliva toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi po slovenski in italijanski obali ter seveda do Alp. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno kraško hrano je idila popolna. Lani smo se povzpeli na Veliki Medvedjak, letos pa nadaljujemo s Kostenom in Svetim Lenartom na Tržaškem Krasu. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem potepanju po Tržaškem Krasu in obali Tržaškega zaliva in spoznate skrite kotičke v okolici Trsta.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 14. marca 2020 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj. Odpeljali se bomo mimo Ljubljane do obmejne vasice Salež, od koder bomo pot nadaljevali peš po planinski poti na vrh Kostena. Z vrha, se odpira prekrasen pogled na Tržaški zaliv in Kras. Pot bomo nadaljevali čez sedlo Leonardo na razgledni hrib Sveti Lenart, kjer se nahajajo ostanki gradu. Sledila bo pot v Simonov zaliv, kjer bomo prenočili. Po večerji pa vas vabimo še na sprehod ob morju v starodavno Izolo.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili do Peska od koder se bomo podali po italijanski strani na hrib Kokoš (672 m). Po počitku in malici v planinski koči se bomo podali v vas Gročana/Grozzana in se po planinski poti vrnili nazaj na Pesek. Sledil bo še obisk razgledišč v kraju Jezero, od koder je najlepši pogled na dolino Glinščice. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hotel San Simon ima pokriti bazen zato ne pozabite kopalk. Ker bomo hodili po Italiji ne pozabite na osebni dokument.

Hrana iz nahrbtnika, v planinski koči na Kokoši in hotelu.
Strošek izleta znaša 78 EUR. Podrobnejše informacije so na voljo v pisarni PD Ptuj.

Prijavite se lahko TUKAJ do torka, 10.03.2020 ali v društveni pisarni, Dravska ulica 18, vsak torek med 14.00 in 16.00 in petek med 17.00 in 19.00 oz. do zasedbe prostih mest. Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR, preostanek pa najkasneje do 10.03.2020. Priporočamo plačilo na TRR PD Ptuj.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Vir: Milan Ritonja, Planinsko društvo Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.