Kinoskop: Kubo in dve struni & Origami in animirani film

Kinoskop: Kubo in dve struni & Origami in animirani film
Kinoskop: Kubo in dve struni & Origami in animirani film

When

18/11/2017    
10:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Kinoskop: Kubo in dve struni (Kubo and the Two Strings), Travis Knight, ZDA, 2016, 101 min, sinhronizirano v slovenščino

Vrača se Kinoskop – program za otroke in mlade od 8. leta naprej. Po ogledu epske pustolovščine, posnete v osupljivi stop-motion tehniki animacije, Kubo in dve struni, ki nas bo ponesla v svet starodavne Japonske, se bomo na delavnici ustvarjanja lotili tudi mi. Origami je posebna tehnika zgibanja papirja, kjer lahko z natančnostjo in trdim, tudi matematičnim, delom ustvarimo prave stvaritve. Spoznali bomo nekaj osnovnih prijemov origamija in si izdelali slona. Slon bo postal glavni junak naše kratke animacije, ki jo bomo na delavnici po filmu tudi posneli.

O filmu
Pripovedovanje zgodb v sebi skriva prav posebno moč. Epska pustolovščina, posneta v osupljivi stop motion tehniki animacije, bo gledalce vseh starosti popeljala v starodavno Japonsko, kjer se prelivata resnični in magični svet. Kako bo deček Kubo odkril svojo lastno zgodbo in ji spisal srečen konec?

Pameten in dobrosrčen Kubo preživlja sebe in svojo mamo s pripovedovanjem zgodb, s katerimi navdušuje prebivalce obmorskega mesteca v starodavni Japonski. Z uporabo magije pred njihovimi osuplimi očmi slika mogočne bitke, oživlja bojevnike in premaguje pošasti. Vseskozi Kubo niti malo ne sluti, da so njegove zgodbe pravzaprav resnične … To spozna, ko ponesreči prebudi maščevalnega duha, ki poruši njegovo mirno življenje in ga prisili v beg. Da bi rešil svojo družino, se skupaj z varuhoma Opico in Hroščem odpravi na vznemirljivo iskanje očetovega oklepa. Če želi svoji zgodbi napisati srečen konec, mora s pomočjo magičnega instrumenta premagati bogove in pošasti ter odkriti skrivnost pokojnega očeta, največjega samuraja vseh časov. Sedaj je napočil čas, da tudi Kubo uresniči svoje lastno herojsko poslanstvo.

Na sporedu v soboto, 18. novembra, ob 10.00 (Kinoskop).

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb.com

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.