Kinoskop: Ali-ali & (Z)mešani kolaži

Kinoskop: Ali-ali & (Z)mešani kolaži

Datum/Čas:
Datum: 22/04/2017
Ura: 10:00

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: animirani film, delavnice, kinoskop, mestni kino


Vljudno vabljeni v soboto, 22. aprila 2017, ob 10. uri v Mestni kino Ptuj na filmsko projekcijo in ustvarjalno delavnic Kinoskop: Ali-ali & (Z)mešani kolaži.

Kinoskop je program Mestnega kina Ptuj, namenjen osnovnošolcem od 8. leta naprej. Ljudje smo lahko ranljiva bitja, še posebej, kadar stvari v našem življenju ne gredo tako, kot smo si jih zamislili ali želeli. Navihana deklica Kiek iz igrano-animiranega filma Ali-ali (Patatje Oorlog, Nicole van Kilsdonk, Nizozemska/Belgija, 86 min) se poigrava z možnostmi, ki se lahko pripetijo v njenem življenju. Pod vodstvom mentorice, akademske slikarke Tjaše Čuš, se bomo tudi mi poglobili v svet čustev, naključij in verjetnosti in skušali vse to prikazati z zelo zanimivo tehniko kolaža.

»To je zgodba o sodobni deklici, ki se mora naučiti, kako se spopasti z lastno negotovostjo in strahovi, pa tudi kako (in kdaj) izraziti čustva in misli. Njena domiselnost jo vodi v nore, zabavne in včasih tudi žalostne trenutke.« – Nicole van Kilsdonk, režiserka

Vir: Mateja Lapuh, Mestni kino Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.