Kino vrtiček: Trije razbojniki

Kino vrtiček: Trije razbojniki
Kino vrtiček: Trije razbojniki

When

14/04/2018    
10:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Kino vrtiček: Trije razbojniki (Die Drei Räuber), Hayo Freitag, Nemčija, 2007, 75 min, 4+, sinhronizirano v slovenščino

Trije razbojniki so prva knjiga svetovno znanega francoskega umetnika Tomija Ungererja (1931), po kateri je bil posnet celovečerni kinematografski film.

Po smrti staršev naj bi mala Fanči odšla v sirotišnico, ki jo vodi zlobna teta. Kočijo, v kateri se deklica pelje v novi dom, sredi temnega gozda napadejo trije razbojniki s črnimi plašči in klobuki. Neustrašna, bistra Fanči je nad napadalci povsem očarana in se takoj domisli, kako bi se izognila sirotišnici; razbojnikom natvezi, da je njen oče bogat maharadža, ki bo zanjo pripravljen plačati visoko odkupnino, in jih pregovori, da jo ugrabijo, nato pa njihovo razbojniško življenje že v nekaj dneh postavi čisto na glavo. V nadaljevanju spoznamo tudi zlobno teto in njene uboge sirote, z redom obsedenega stražnika in številne, tudi malo nenavadne živali. Po uporu v sirotišnici, ki ga spremlja obmetavanje s tortami, zadeve v roke vzamejo otroci in skupaj z razbojniki dogajanje pripeljejo do čisto pravega srečnega konca.

Večplastna zgodba in čudovita ročno ustvarjena animacija bo navdušila tako otroke kot odrasle, pozornost pa bo pritegnila tudi izvrstna razbojniška glasbena tema.

Projekciji bodo sledile otroške obfilmske igrarije.

Na sporedu: Sobota, 14. april 2018, ob 10.00.

Vir: Nina Milošič, Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb.com

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.