Kino brez stropa 2019: Srečen kot Lazzaro (Lazzaro felice)

Kino brez stropa 2019: Srečen kot Lazzaro (Lazzaro felice)
Kino brez stropa 2019: Srečen kot Lazzaro (Lazzaro felice)

When

04/07/2019    
21:30

Where

Ptujski grad
Na gradu 1, Ptuj, 2250

Event Type

Kino brez stropa 2019: Srečen kot Lazzaro (Lazzaro felice) / Alice Rohrwacher, Italija / Švica / Francija / Nemčija, 2018, 125 min, drama

Alice Rohrwacher nas znova popelje v idilično, brezčasno okolje italijanskega podeželja s pripovedjo o prijateljstvu in neizmerni dobroti. Nagrada za najboljši scenarij in nominacija za zlato palmo v Cannesu 2018.

To je zgodba o srečanju med Lazzarom, mladim kmečkim fantom, po srcu tako dobrim, da mu pogosto pripišejo počasno pamet, in Tancredijem, mladim plemičem pod prekletstvom svoje lastne domišljije. Življenje v osamljeni pastirski vasi Inviolata kroji strašna Marchesa Alfonsina de Luna, “kraljica cigaret”. Ko Tancredi poprosi Lazzara, naj mu pomaga uprizoriti lastno ugrabitev, se med fantoma razvije prijateljska vez. Njuno nenavadno zavezništvo je za Lazzara svojevrstno razodetje, tako močno in dragoceno, da bo pripravljen potovati v času, da bi znova našel svojega prijatelja. Ko se Lazzaro prvič znajde v velikem mestu, je kot fragment preteklosti, ujet v sodobnem svetu.

Projekcije filma: četrtek, 4. julij 2019, 21.30 – Kino brez stropa 2019 – ZATVORITEV, na dvorišču Ptujskega gradu (v primeru dežja v Mestnem kinu Ptuj). Vstopnine ni.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.