Kino brez stropa 2019: Najljubša (The Favourite)

Kino brez stropa 2019: Najljubša (The Favourite)
Kino brez stropa 2019: Najljubša (The Favourite)

When

02/07/2019    
21:30

Where

Ptujski grad
Na gradu 1, Ptuj, 2250

Event Type

Kino brez stropa 2019: Najljubša (The Favourite) / Yorgos Lanthimos, Irska / ZDA / VB, 2018, 120 min, biografska komedija / drama

Hudomušno posodobljena verzija dvorske kostumske drame izpod taktirke grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa. LIFFe 2018. Oskar za najboljšo igralko v glavni vlogi (Olivia Colman) in še 9 nominacij za oskarja (tudi za najboljši film, režijo, izvirni scenarij in fotografijo).

Začetek osemnajstega stoletja. Anglija je v vojni s Francijo, na dvoru pa prirejajo gosje dirke in se bašejo s sadovi kolonialnega imperializma. Kraljica Ana ni v najboljši koži – daje jo putika, stare in nove bolečine podžigajo njeno muhavost. Njena tesna prijateljica lady Sarah zato vse pogosteje jemlje vladanje v svoje roke. Potem pa na dvor prispe nova služabnica, padla aristokratinja Abigail, ki se skuša prikupiti kraljici, da bi se znova povzpela po družbeni lestvici. Medtem ko se Sarah zavzeto posveča vojaškim strategijam, Abigail zasede njen prostor ob vse bolj krhki kraljici. Zdaj ji nobena ženska, noben moški, nobena politika in noben zajec ne bodo več stali na poti.

Emma Stone, Rachel Weisz in Olivia Colman v sočno opolzki, duhovito posodobljeni verziji angleške kostumske drame pod taktirko grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa.

Na sporedu: torek, 2. julij 2019, 21.30 -Kino brez stropa, na dvorišču Ptujskega gradu (v primeru dežja v Mestnem kinu Ptuj). Vstopnine ni.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.