KD Velika Nedelja: Ulica žalostnih obrazov (komedija na prostem)

KD Velika Nedelja: Ulica žalostnih obrazov (komedija na prostem)
KD Velika Nedelja: Ulica žalostnih obrazov (komedija na prostem)

When

11/08/2017 - 14/08/2017    
19:00

Where

Grad Velika Nedelja
Grad 9, Velika Nedelja, 2274

Event Type

Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja vabi na predstavo na prostem 2017 v prleškem narečju Ulica žalostnih obrazov. Predstave bodo pred gradom Velika Nedelja v:

  • petek, 11. avgusta 2017, ob 19.00
  • soboto, 12. avgusta 2017, ob 19.00
  • nedeljo, 13. avgusta 2017, ob 19.00
  • ponedeljek, 14. avgusta 2017, ob 19.00

Avtor besedila: Tonček ŽUMBAR

Osrednja oseba v komediji Ulica žalostnih obrazov je Repinclova Julčka, ki v jeseni življenja živi sama v odročnem delu neke vasi v Prlekiji. Edina hčerka Marica živi v bloku v Mariboru. Čeprav je Julčka zaradi svoje vesele narave na vasi med mladimi in starimi zelo priljubljena, se raje drži v samoti. Preganjajo jo namreč spomini na Petra, ki je bil njena nikoli izpolnjena mladostna ljubezen. Ko jo nekega dne krajani najdejo pošteno opito, jo hčerka Marica vzame k sebi v stanovanje. Julčka v mestu zaživi, saj tam najde družino in nove prijatelje. Ko se Julčka nekega dne spet vrne domov, pa jo doma čaka presenečenje…

Zgodba je zelo napeta, človeško topla in v srce segajoča, hkrati pa izjemno zabavna. Tako in toliko, kot se boste nasmejali ob naši komediji, se niste nasmejali že dolgo. Dobri dve uri napetega dogajanja namreč prinaša izjemno veliko besedne in še več situacijske komike 22 članskega igralskega ansambla.

Pri Veliki Nedelji se s predstavami na prostem ukvarjamo že neprekinjeno 20 let. Začeli smo leta 1997 z ljudsko igro Miklova Zala. V tem času si je naše predstave ogledalo preko sto tisoč gledalcev. Gotovo ste bili med njimi vsaj enkrat tudi vi. Če je tako, se boste tudi letos gotovo vrnili. Če še niste bili, pa zamujate nekaj edinstvenega in enkratnega. Čudovit ambient poletnega gledališča na prostem v objemu starodavnega križniškega gradu in cerkve Sv. Trojice, lično urejene kulise, topli poletni večeri, množica obiskovalcev, prijazni ljudje, nizka vstopnina, številčen ljubiteljski igralski ansambel, dobra slišnost teksta (mikrofoni), smeh, dobra volja in še marsikaj… Vse to je nekaj, kar preprosto morate doživeti.

Pridite in se nasmejte tudi Vi, kajti smeh je pol zdravja.

LEPO VABLJENI!

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.