Katja Jurkovič: C’ Est Si Bon – Šipon (predavanje)

Katja Jurkovič: C’ Est Si Bon – Šipon (predavanje)
Katja Jurkovič: C' Est Si Bon - Šipon (predavanje)

When

20/12/2018    
18:00 - 21:00

Where

Fürstova hiša
Krempljeva 1, Ptuj, 2250

Event Type

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

Vljudno vabljeni na prav posebno predavanje Katje Jurkovič C’ EST SI BON – Šipon, ki se bo odvijalo v četrtek, 20. 12. 2018, od 18. do 21. ure, v Fuerstovi hiši na Ptuju.

Katja Jurkovič iz Pep’s wine nam bo predstavila dober primer trženja lokalnega okolja, vinogradnikov in vina in to v kontekstu butičnega in ne masovnega turizma. “Vizija podjetja Pep’s wine je ponuditi Prlekijo kot celoto. Vina so zagotovo tista, ki naše kraje najlepše opišejo in govorijo sama zase, ponuditi pa želiva tudi Prlekijo kot turistični produkt. Ta še dokaj neodkrit biser neokrnjene narave želiva ponuditi ljudem, ki želijo nekaj več od masovnega turizma, ki želijo nekaj novega in čudovitega. V spletni trgovini želiva združiti ponudbo prleških vinarjev in jo tako ponuditi širnemu svetu.”

Poleg tega bomo ogromno izvedeli o šiponu, v zadnjih letih vedno bolj cenjeni sorti vina! “…izpostaviti avtohtono sorto Šipon, ki se v teh krajih odlično počuti. Ime je sorta dobila po simpatični legendi iz Napoleonovih časov, ko naj bi ga njegovi vojaki v teh krajih z veseljem pili in ob tem vzklikali »C’est si bon!« (»tako dobro je«). Prleki so te besede po domače spremenili v Šipon in tako poimenovali sorto.”http://pepswine.com/prlekija-vino/

Delavnica je ena izmed mnogih v sklopu: https://www.facebook.com/events/568974440209726/. Za Fuerstovo hišo organizira Sara Korošec, tehnična pomoč GragerAudio, podprto s strani JSKD.

Vir: Sara Korošec, Fürstova hiša

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.