Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant,

Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant,

Datum/Čas:
Datum: 07/08/2020 - 09/08/2020
Ura: 17:30

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: animirani film, družinski film, mestni kino


Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant, Marit Moum Aune in Rasmus A. Sivertsen, Norveška, 2019, 81 min, družinska animirana pustolovščina, sinhronizirano

Legenda pravi, da čarobni diamant ob polni luni izpolnjuje želje. Maga Kahn bi rad odšel iz temne džungle, Kapitan Sabljezobi želi trdnjavo napolniti z zlatom in dragulji, Pikec si želi lažjega življenja, Veronika pa prekipeva od želje po pustolovščinah. A z diamantom je pobegnil mali Marko … Lačen deček na begu, smrtonosni gospodar džungle in zloglasni kapetan Sabljezobi na lovu za čarobnim diamantom.

Zgodba

Smrtonosni gospodar džungle Maga Kahn in njegova hudobna kraljica Sirima se podata na lov na čarobni diamant. Govori se namreč, da prihaja polna luna, ko lahko diamant izpolni želje. Sanje Maga Kahna so, da bi se lahko zadrževal na soncu, da bi se lahko odpravil iz temne džungle, toda preden lunarna svetloba pade na diamant, ga ukrade mlad fant Marko. Besni Maga Kahn pošlje svoje vojake opice v džunglo, da ulovijo Marka. Čudežni diamant je treba povrniti za svako ceno!

Pikec se ustali v mirni vasici Lunin zaliv in živi brezskrbno življenje, medtem ko je Veroniki dolgčas in sanja o dolgodivščinah. Nepričakovano se ji ponudi pustolovščina, ko se prikaže Kapitan Sabljezobi in njegovi zavezniki. Kmalu se Pikec in Veronika znajdeta na krovu ladje Temna dama in sodelujeta pri lovu na iskanje čarobnega diamanta.

Projekcije filma: petek, 7. avgust 2020, 17.30 / sobota, 8. avgust 2020, 17.30 / nedelja, 9. avgust 2020, 17.30

Vir & Foto: Mestni kino Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.