Jurjev sejem na Ptuju

Jurjev sejem na Ptuju

Datum/Čas:
Datum: 24/04/2017
Ura: 7:00

Lokacija dogodka:
Ptuj, Slovenski trg, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: sejem


Vabljeni na Jurjev sejem, enega od treh tradicionalnih in najstarejših sejmov na Ptuju, ki bo letos potekal v ponedeljek, 24. aprila 2017, po ulicah in trgih v mestnem jedru Ptuja.

Jurijev sejem odpre sezono treh tradicionalnih sejmov na Ptuju. Poteka na mestnih ulicah in trgih na katerem se vsako leto zbere veliko prodajalcev iz vse Slovenije, ki na sejmu ponujajo najrazličnejše izdelke. Na ta dan se organizira tudi srednjeveška tržnica. Takrat v srednjem veku, so bili sejmi poseben privilegij in znak mestne neodvisnosti, pravico zanj pa je podeljeval deželni knez. Obstajala so natančna določila glede trgovanja domačih tujih obrtnikov ter prekupčevalcev.

Javne službe Ptuj obveščajo, da bodo zaradi tradicionalnega Jurijevega sejma od 05.00 do 17.00 ure, popolne zapore naslednjih ulic in trgov v starem mestnem jedru: Mestni trg, Krempljeva ulica, Zelenikova ulica, Ulica heroja Lacka, Murkova ulica, Miklošičeva ulica, Novi trg, del Vinarskega trga, Mestna tržnica, Slomškova ulica, Slovenski trg, Prešernova ulica in ostale vmesne ulice.

Vir: MO Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.