Jernej Forbici: Welcome to the Final Show (razstava)

Jernej Forbici: Welcome to the Final Show (razstava)
Jernej Forbici: Welcome to the Final Show (razstava)

When

30/09/2018 - 17/11/2018    
10:00

Where

Galerija mesta Ptuj
Prešernova 29, Ptuj, 2250

Event Type

Vljudno vabljeni v Galerijo mesta Ptuj, na ogled razstave Jernej Forbici: Dobrodošli na zadnji predstavi – Prekleta lakota za zlatom (Welcome to the Final Show – Auri Sacra Fames).

Razstava bo na ogled do 17. novembra 2018 v odpiralnem času Galerije mesta Ptuj (torka do petka: 10.00 -18.00, sobota, nedelja in prazniki: 10.00 – 13.00).

O razstavi

Razstava Jerneja Forbicija Dobrodošli na zadnji predstavi – Prekleta lakota za zlatom, predstavlja in dopolnjuje niz projektov zadnjih dveh let, kateri se ukvarjajo predvsem z vzroki in posledicami globalnega segrevanja. Na ogled postavlja slike, kipe in fotografije, posebno mesto na razstavi pa pripada veliki instalaciji Herbarium – Auri Sacra Fames, predstavljeni na januarski razstavi v Galeriji Punto Sull’Arte v Vareseju, Italija.

O avtorju

Jernej Forbici je bil rojen v Mariboru leta 1980. Diplomski in podiplomski študij je zaključil na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah. Njegova dela so bila predstavljena na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah po vsej Evropi in v ZDA, Kanadi, Argentini in na Kitajskem. Bil je povabljen k sodelovanju na raznih bienalih, kot npr. Hicetnunc (Pordenone, 2003), IBCA, Mednarodni bienale sodobne umetnosti – Nemški paviljon (Praga, 2005), projekt Accade na 51.Beneškem bienalu in Italijanski paviljon – akademije na 53. Beneškem bienalu. Sodeluje z galerijami v Italiji, Avstriji in Franciji.

Vir: Jernej Forbici, Art Stays

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.