Jernej Forbici: Welcome to the Final Show (odprtje razstave)

Jernej Forbici: Welcome to the Final Show (odprtje razstave)
Jernej Forbici: Welcome to the Final Show (odprtje razstave)

When

29/09/2018    
19:00

Where

Galerija mesta Ptuj
Prešernova 29, Ptuj, 2250

Event Type

Vljudno vabljeni v soboto, 29. septembra 2018, ob 19.00 v Galerijo mesta Ptuj, na otvoritev razstave Jernej Forbici: Dobrodošli na zadnji predstavi – Prekleta lakota za zlatom (Welcome to the Final Show – Auri Sacra Fames).

Razstavo, ki bo na ogled do 17. novembra 2018 bo odprl Miran Senčar, župan MO Ptuj. Na dan otvoritve (29. september) med 18.30 in 19.00 bo za morebitne izjave na voljo avtor razstave. Galerija mesta Ptuj je odprta od torka do petka: 10.00 -18.00, sobota, nedelja in prazniki: 10.00 – 13.00.

O razstavi

Razstava Jerneja Forbicija Dobrodošli na zadnji predstavi – Prekleta lakota za zlatom, predstavlja in dopolnjuje niz projektov zadnjih dveh let, kateri se ukvarjajo predvsem z vzroki in posledicami globalnega segrevanja. Na ogled postavlja slike, kipe in fotografije, posebno mesto na razstavi pa pripada veliki instalaciji Herbarium – Auri Sacra Fames, predstavljeni na januarski razstavi v Galeriji Punto Sull’Arte v Vareseju, Italija.

O avtorju

Jernej Forbici je bil rojen v Mariboru leta 1980. Diplomski in podiplomski študij je zaključil na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah. Njegova dela so bila predstavljena na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah po vsej Evropi in v ZDA, Kanadi, Argentini in na Kitajskem. Bil je povabljen k sodelovanju na raznih bienalih, kot npr. Hicetnunc (Pordenone, 2003), IBCA, Mednarodni bienale sodobne umetnosti – Nemški paviljon (Praga, 2005), projekt Accade na 51.Beneškem bienalu in Italijanski paviljon – akademije na 53. Beneškem bienalu. Sodeluje z galerijami v Italiji, Avstriji in Franciji.

Vir: Jernej Forbici, Art Stays

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.