Jazz v CID-u: Zoc (koncert)

Jazz v CID-u: Zoc (koncert)
Jazz v CID-u: Zoc (koncert)

When

27/01/2018    
21:00

Where

CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova 9, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni na koncert zasedbe Zoc v sklopu projekta Jazz v CID-u, ki bo v sobota, 27. januarja 2018, ob 21.00, v CID Ptuj.

Zoc je temelj vsake prave kave, tisto, kar ostane, ko smetana izgine, in tisto, iz česar beremo prihodnost. Zasedbo Zoc sestavljajo Blaž Celarec (bobni, tolkala, klarinet), Adi Jakša (kitara), Chris Eckman (kitara) in Žiga Golob (bas). Skupina goji posebno vrsto nezaupanja do stilskih oznak, prav tako, kakor goji posebno vrsto naklonjenosti do posebne vrste improvizacije. Take, ki ne išče v vseh smereh hkrati in ni konfrontativna, pač pa destilira neštete vplive, ki jih prinašajo bogata glasbena ozadja članov, skozi umerjeno igro, izkoriščanje neštetih mikroprostorov med enakim tonom, počasnim razraščanjem in sproščeno ne-virtuoznostjo.

Glasba, ki jo lahko slišimo kot jazz in post-jazz, rock in post-rock, blues in bluegrass, big beat in afrobeat, psihedeliko, elektroniko, minimalizem … zlitje in razbitje vsega naštetega, ali nekaj, čemur rečejo člani skupine preprosto: muska. To je glasba z občutkom in čustvi, daje občutek odprtosti, naravnosti in razburljivosti. Ta skupina resnično živi v nekakšnem vmesnem svetu med različnimi žanri in pričakovanji.

Vstopnine ni, vabljeni!

Vir: Tina Maroh, CID Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.