Jazz v CID-u: Marko Churnchetz “Ruthenia” Quartet

Jazz v CID-u: Marko Churnchetz “Ruthenia” Quartet

Datum/Čas:
Datum: 29/11/2017
Ura: 20:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, jazz, koncert


Vabljeni na glasbeni dogodek Jazz v CID-u: Marko Churnchetz “Ruthenia” Quartet (SLO, ZDA, VB), ki bo v sredo, 29. novembra 2017, ob 20.00, v prostorih CID Ptuj.

Marko Črnčec je eden najprepoznavnejših slovenskih sodobnih glasbenikov in na tujem priznanih ustvarjalcev. Trenutno živi v New Yorku. Sodeloval je z velikimi imeni svetovne jazzovske scene, kot so Bob Mintzer, Seamus Blake, Eric Alexander, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Marcus Gilmore in mnogi drugi. Izdal je že štiri avtorske plošče, ki so prejele odlične mednarodne kritike. Markov zadnji album “Ruthenia”, ki je aprila letos izšel pri priznani španski založbi Fresh Sound, New Talent, dokazuje, da veliko glasbenikov današnjega časa ni omejenih znotraj določenega glasbenega žanra. Ruthenia je suita, komponirana za jazzovski kvartet in komorni orkester kot retrospektiva ruskih skladateljev 20. stoletja: Igorja Stravinskega, Dimitrija Šoštakoviča, Sergeja Prokofjeva, Aleksandra Skrjabina in Sergeja Rahmaninova. Na CID-ovem odru se bo predstavil mednarodni kvartet, ki ga sestavljajo Marko Črnčec (klavir), Femi Temowo (kitara), Myles Sloniker (bas) in Kristijan Krajnčan (bobni). Album je posledica Markove ljubezni do glasbe teh velikih genialnih glasbenih umov.

Vstopnina: 7,00 EUR. Karte bodo na voljo v predprodaji od ponedeljka, 13. novembra 2017. Kupite jih lahko v CID-u vsak delovnik, od 9. do 18. ure.

Vir: Tina Maroh, CID Ptuj
Foto: http://www.markocrncec.com/

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.