Jaka Kopač: Tribute to Cannonball Adderley

Jaka Kopač: Tribute to Cannonball Adderley

Datum/Čas:
Datum: 26/03/2016
Ura: 21:00 - 23:30

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, jazz, koncert


Vabljeni v soboto 26. marca 2016, ob 21. uri na jazz koncert v CID-u , kjer bo Jaka Kopač jazz saksofonist, diplomant priznane Sibeliusove akademije v Helsinkih predstavil jazz skupino Cannonball Adderley Tribute Band.

Štefan Bartuš (SVK) – bas
Klemens Marktl (AUT) – bobni
Jaka Kopač (SLO) – saksofon
Tomaž Gajšt (SLO) – trobenta
Filip Bulatović (SRB) – klavir

Cannonball Adderley Tribute Band so profesionalni glasbeniki, ki se z glasbo ukvarjajo prav zaradi mojstrov jazza, kakršen je Cannonball Adderley. Mednarodno zasedbo, ki se posveča njegovi glasbi, prežeti s črnskim temperamentom, ki se meša s soul, funk in swing stilom, sestavljajo izvrstni glasbeniki iz Slovenije, Slovaške, Avstrije in Srbije.

Jaka Kopač je jazz saksofonist, diplomant priznane Sibeliusove akademije v Helsinkih. V času šolanja je izdal svoj prvenec z naslovom Almost There, na katerem je predstavil svoje kompozicije. Do sedaj je sodeloval pri različnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orchestra, European Jazz Orchestra, New School Jazz Orchestra in Umo Big Band ter z glasbeniki, kot so Jonathan Blake, Jimmy Owens, Doug Hammond, Danny Grissett, Vincente Archer, Benito Gonzales, Dusko Gykovic, Boško Petrović, George Garzone, Lennie Pickett, Vladimir Kostadinović.

Štefan Bartuš je jazz basist, ki je prepoznaven ne samo na Slovaškem, kjer se je rodil, temveč tudi drugod po Evropi. Nastopa z različnimi skupinami po celem svetu in vodi svojo skupino, s katero je pred kratkim izdal prvenec. V svoji karieri je sodeloval z mojstri jazza, kot so Benny Golson, Rick Margitza, Antonio Faro, Petre Erskine, Danny Grissett, Fritz Pauer …

Klemens Marktl se je rodil 1976 v Avstriji. Pri zelo mladih letih je pričel z igranjem klasičnega klavirja, vendar je kasneje prevladala strast do bobnov. Marktl je študiral bobne v Avstriji, na Nizozemskem ter v New Yorku. V svoji karieri je vodil veliko zasedb z znanimi jazz glasbeniki, kot so Seamus Blake, Chris Chick, Matt Paneman … Trenutno Marktl poučuje bobne na celovškem konservatoriju in še vedno veliko nastopa v različnih zasedbah.

Tomaž Gajšt je študiral jazz trobento na graški univerzi pri Edvardu Holnthanerju in Jimu Rotondiju. Gajšt definitivno velja za enega bolj perspektivnih slovenskih glasbenikov mlade generacije. Trenutno je zaposlen v Big Bandu RTV Slovenija, kjer je tudi solist.

Filip Bulatović prihaja iz Beograda, kjer je v rosnih letih pričel z igranjem klasičnega klavirja. Kasneje mu je k srcu prirasla jazz in improvizirana glasba, zato se je odločil za študij jazz klavirja na Univerzi v Kölnu pri znanem pianistu John Taylorju. Trenutno Bulatović živi v Beogradu, kjer igra v različnih skupinah in vodi trio, s katerim je v Nemčiji izdal svoj prvenec.

Vstopnina je 7 EUR.

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.