Izmenjava semen

Izmenjava semen
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 25/02/2023
9:00 - 11:00

Lokacija
Mestna tržnica Ptuj

Kategorije


Društvo gospodinj Spuhlja, Društvo podeželskih žena občine Markovci, Mestna občina Ptuj, Zavod za turizem Ptuj, LAS Bogastvo Podeželja ob Dravi in v Slovenskih Goricah, KGZS Zavod Ptuj vabimo na IZMENJAVO SEMEN, ki bo 25. februarja 2023 na ptujski mestni tržnici (v primeru slabega vremena bo izmenjava semen potekala v Večnamenski dvorani v Spuhlji).

Semena so namreč bogastvo naroda, dežele. Zavedamo se, da se trajnostna lokalna samooskrba začenja pri semenih. Premalokrat se zavedamo pomena ohranjanja slovenskih avtohtonih sort, ki so naša kulturna in naravna dediščina ter prispevajo k biotski pestrosti in prehranski varnosti.

Program izmenjave semen:
  • 9.00 -10.00: Registracija udeležencev, oddaja popisnih listov s semeni
  • 10.00: Uvodni nagovor županje Mestne občine Ptuj Nuške Gajšek
  • 10.10: Nagovor Miše Pušenjak o pomenu ohranja avtohtonih domačih semen
  • 10.30: Začetek izmenjave semen
Izmenjava semen bo potekala po naslednjem sistemu:
  1. Na izmenjavo semen prinesete že pripravljene popisne liste (klik na povezavo)s pritrjenimi semeni, da bo izmenjava
    potekala tekoče.
  2. Oglasite se pri stojnici z napisom REGISTRACIJA, kjer vas bomo evidentirali in kjer boste predali popisne liste s semeni. Koliko popisnih listov boste prinesli, toliko evidentnih listov vam bomo izročili. V nadaljevanju boste lahko izbrali toliko popisnih listov s semeni, kot ste jih prinesli na izmenjavo.
  3. Nato bomo popisne liste s semeni razvrstili po kategorijah, da bo izmenjava lažja.
  4. Ko bomo naznanili začetek izmenjave semen, boste prosto izbrali semena na stojnicah. Evidenčni listek, ki ga boste prejeli za vsako seme ob registraciji, boste zamenjali s poljubnim semenom na stojnicah.

Popisne liste in vrečke za semena lahko prevzamete na naslednjih lokacijah: KZGZ Zavod Ptuj – pri Slavici Strelec, kontakt 031 376 107, TIC Ptuj (23. in 24. 2. 2023), ali za prevzem kontaktirate Društvo gospodinj Spuhlja na tel. št. 031 443 975.

Vabljeni.

Vir: Stanka Krajnc Letonja, odnosi z javnostmi MO Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.