Izlet na Viševnik

Izlet na Viševnik

Datum/Čas:
Datum: 15/02/2020
Ura: 5:00

Lokacija dogodka:
Parkirišče pod gradom, Raičeva 7, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: pohod


Viševnik je v zimskih razmerah priljubljen dvatisočakv osrčju Pokljuke. Ostra vršna piramida, izpostavljena vetru in strmo travnato pobočje ob obilici snega nikakor ni od muh. Na pot se bomo podali z Rudnega polja po grapi mimo smučišča in na greben, ki vodi na vrh Viševnika. Po slabi uri hoje, ko se povzpnemo na Plesišče se nam pričnejo odpirati pogledi na okoliške vrhove. Viševnik – je vrh z razkošnimi razgledi na del triglavskega ostenja, na zahodni del Karavank, ob lepem vremenu vse do Kuma, na jug na Spodnje Bohinjske gore in naprej vse do Snežnika.

Odhod je ob 5.00 s parkirišča pod ptujskim gradom. Skupne hoje bo za cca 5 – 6 ur. Vzpon na Viševnik je lahko zahtevna zimska tura (več informacij in posvet pri vodniku), zato je potrebna zimska oprema (plazovni trojček, dobri čevlji, dereze, cepin, pohodne palice, topla oblačila, rokavice, sončna očala, krema za sončenje,… rezervna oblačila, oz. oprema naj bo primerna letnemu času in danim vremenskim pogojem. Hrana je iz nahrbtnika, kjer naj bo dovolj tekočine (termovka s čajem) in pa kak priboljšek.

Možno si je sposoditi potrebno opremo!

Prijavite se lahko TUKAJ ali do torka 11.02.2020, oz. do zapolnitve prostih mest, v času uradnih ur na sedežu društva tel.: (02) 777 15 11 ali 041 237 010, kjer so na voljo dodatne informacije. Prav tako je možno plačilo preko TRR, kjer kot sklic navedite datum izleta (20200215) – namen plačila – Viševnik

Strošek izleta je cca 22,00 € oz. je odvisen on načina prevoza in števila udeležencev. Vrnitev domov bo okrog 19 ure. Izlet vodim s sovodniki Miran Ritonja.

Vir: Miran Ritonja, PD Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.