Ismaelovi duhovi (Les fantômes d’Ismaël)

Ismaelovi duhovi (Les fantômes d’Ismaël)
Ismaelovi duhovi (Les fantômes d’Ismaël)

When

31/03/2018    
18:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Ismaelovi duhovi (Les fantômes d’Ismaël), Arnaud Desplechin, Francija, 2017, 114 min

Režiser Ismael še vedno žaluje za ženo Carlotto, ki je pred dvajsetimi leti brez sledu izginila. Vseeno pa si je nedavno ustvaril novo življenje s Sylvio. A nekega dne se Carlotta vrne od mrtvih … Virtuozen preplet različnih pripovednih niti v hipnotično zgodbo. Otvoritveni film festivala v Cannesu 2017.

Igrajo: Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg, Louis Garrel, Alba Rohrwacher, László Szabó, Hippolyte Girardot

Festivali, nagrade: Otvoritveni film – Cannes. Nominacija za nagrado lumière za najboljšo fotografijo in glasbo. Nominacija za nagrado Louisa Delluca za najboljši film. München. Moskva. Helsinki. CPH PIX. Vancouver. New York. Viennale.

Zgodba: Ismael Vuillard je režiser. Ravno je sredi filma o Ivanu, nenavadnem diplomatu, ki ga je navdihnil njegov brat. Skupaj s tastom in mentorjem Bloomom Ismael še vedno žaluje za ženo Carlotto, ki je pred dvajsetimi leti brez sledu izginila. Vseeno pa si je nedavno ustvaril novo življenje s Sylvio. A nekega dne se Carlotta vrne od mrtvih …

Arnaud Desplechin virtuozno preplete različne pripovedne niti v hipnotično, impulzivno in večplastno zgodbo o režiserju, ki ga preganjajo duhovi iz preteklosti. Otvoritveni film festivala v Cannesu.

NA SPOREDU: v petek, 23. marca 2018, ob 18.00, v četrtek, 29. marca 2018, ob 19.00, v soboto, 31. marca 2018, ob 18.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb.com

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.