Interaktivna razstava z znanstvenimi eksperimenti EXPERIA

Interaktivna razstava z znanstvenimi eksperimenti EXPERIA
Interaktivna razstava z znanstvenimi eksperimenti EXPERIA

When

09/06/2018 - 16/06/2018    
8:00

Where

Qcenter Ptuj
Puhova 21, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni v Qcenter Ptuj, kjer bo od sobote 9. junija do sobote 16. junija 2018 potekala interaktivna razstava z znanstvenimi eksperimenti EXPERIA!

Experia je mobilni znanstveni center, ki razlaga znanstvene tematike iz različnih področij znanosti in tehnologije in je primerna za obiskovalce vseh starosti. Experia je interaktivna razstava sestavljena, namenjena pa je popularizaciji znanosti na zabaven in preprost način. Vsi razstavljeni eksponati so atraktivni, barviti in preprosti za izvajanje eksperimentov.

Razstavni eksponati predstavljajo različne eksperimente iz področij fizike, kot so svetloba, magnetizem (privlačnost) različnih elementov, gravitacijska sila, zvok, voda in pa tudi predstavitev razvoja nekaterih tehnologij od preteklosti do danes, pravo potovanje skozi 400 let fizike skozi igranje in poskušanje. Razstavni eksponati so postavljeni na barvite podstavke, k vsakemu eksponatu pa sodijo tudi navodila, ki razložijo kaj moramo narediti pri posameznem preizkusu, kaj naj opazujemo in tudi zakaj se to kar opazujemo zgodi ali dogaja.

Dogodek in delavnica za otroke

V soboto, 16. junija 2018, ob 10.00 bo v sklopu razstave EXPERIA potekala tudi Zabavna znanost z »norimi znanstveniki« Fun Science!

Program:

  • 10.00 – 12.00 – Znanstvena popotovanja (3 znanstvene postaje, na katerih animatorji hkrati izvajajo različne eksperimente)
  • 12.00- 13.00 – Zabavno-znanstvena predstava Samotni otok

Vir: Qlandia marketing

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.