Informativni dan Visoke šole na Ptuju

Informativni dan Visoke šole na Ptuju
Informativni dan Visoke šole na Ptuju

When

10/02/2018    
9:00

Where

Visoka šola na Ptuju
Vičava 1, Ptuj, 2250

Event Type

Vljudno vabljeni na informativni dan Visoke šole na Ptuju Študijski program Bionika v tehniki, ki bo v soboto, 10. februarja 2018, ob 9.00 v prostorih Šolskega centra Ptuj, Vičava 1 – III. nadstropje.

Na Visoki šoli na Ptuju edini v Sloveniji izvajamo visokošolski program Bionika v tehniki, ki smo ga razvili v sodelovanju z gospodarstvom. Študentom nudimo sodobno urejene predavalnice in sodobne laboratorije, ki so primerni za razvojno in raziskovalno delo.

Bionika je interdisciplinarna disciplina, ki razvija izdelke in rešuje nekatere proizvodne in organizacijske probleme na podlagi spoznanj in zakonitosti v naravi. Rezultate bionskih raziskav lahko uporabljamo v proizvodnji in v vsakdanjem življenju. Študijski program, podobno kot program mehatronike, povezuje vsebine strojništva, elektrotehnike, računalništva in ter jih nadgrajuje z naravoslovnimi predmeti.

Študenti bodo pridobili ustrezna strokovno teoretična ter praktično uporabna znanja iz specifičnih predmetnih področij: informacijsko komunikacijske tehnologije, poslovno komuniciranje, ekonomika in podjetništvo, strokovna terminologija v tujem jeziku, mehanika, gradiva, energetika, senzorika, trajnostni razvoj, bionski sistemi, energijski sistemi, snovanje in konstruiranje, modeliranje in simulacije, razvoj proizvodov in procesov, razgradnja in ponovna uporaba, biomehatronika, mikro in nanotehnologije, načrtovanje in vodenje proizvodnje, kakovost in standardi.

Študentom je omogočeno nadaljevanje študija na drugi bolonjski stopnji.

Vir: Špela Kozel

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.