Ilustracija kot podoba preteklosti (odprtje razstave)

Ilustracija kot podoba preteklosti (odprtje razstave)
Ilustracija kot podoba preteklosti (odprtje razstave)

When

22/02/2018    
18:00

Where

Miheličeva galerija Ptuj
Dravska 4, Ptuj, 2250

Event Type

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov vas vljudno vabita na odprtje skupinske razstave Sekcije ilustratorjev ZDSLU Ilustracija kot podoba preteklosti, ki bo v četrtek, 22. februarja 2018, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Ilustracija ima v slovenskem prostoru dolgo in bogato tradicijo, po likovni in izpovedni dovršenosti pa jo moramo danes velikokrat upoštevati in vrednotiti kot samostojne umetniške stvaritve slikarjev in slikark, ki jim ilustriranje predstavlja ustvarjalni izziv, kako besedilo interpretirati v naslikani podobi. Ob tem nas vedno znova preseneti in navduši njihova vrhunska likovna izraznost, lucidna avtorska izpovednost in sublimno občutenje besedila. Tako smo letos prvo razstavo, ki smo jo v jubilejnem muzejskem letu pripravili v Miheličevi galeriji, posvetili slovenski ilustraciji in v sodelovanju s Sekcijo ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov iz Ljubljane pripravili pregledno predstavitev slovenskih umetnikov in umetnic ter njihovih ilustracij, ki so posvečene zgodovinskim podobam preteklosti, a kot navdih in izziv v sodobnem času.

Razstavo in umetnike ilustratorje bodo predstavili Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU, ddr. Damir Globočnik, Gorenjski muzej Kranj in Stanka Gačnik, PMPO.

Razstava bo na ogled do 1. aprila 2018 v odpiralnem času galerije (sreda – sobota: 10.00 – 13.00, 16.00 – 19.00; nedelja: 14.00 – 18.00)

Vir: Stanka Gačnik, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.