Igor Molin: I remember when (razstava)

Igor Molin: I remember when (razstava)
Igor Molin: I remember when (razstava)

When

08/04/2018 - 05/05/2018    
9:00

Where

Galerija FO.VI
Strnišče 6, Kidričevo, 2325

Event Type

KUD ART STAYS vljudno vabi na ogled razstave Igor Molin: I REMEMBER WHEN (Spominjam se ko…), ki bo v galeriji FO.VI odprta do 5. maja 2018, ogledati pa si jo je možno v odpiralnem času galerije (v ponedeljek, sredo , petek in soboto od 9. do 13. ure, oz. po predhodni najavi).

O razstavi (iz kataloga ob razstavi: Marika Vicari):

I Remember When… (Spominjam se ko…) je naslov nove razstave v Galeriji FO.VI v Kidričevem, ki postavlja na ogled najnovejša dela na papirju in platnu Igorja Molina, italijanskega umetnika, prisotnega na slovenski likovni sceni že vrsto let. Če so v preteklosti v njegovih delih prevladovale barve in bili stalnica pisani portreti in družinski prizori, zdaj, poleg ljudi, na oseben način slika svetlobo, barve in geometrijo otoka Burano. Filtrira jih preko spomina in ustvarja sodobne ikonografske prizore, ter tako dokumentira življenje. Osebe, naslikane na matiranih, enobarvnih podlagah in pogosto brez pravih perspektivnih rešitev oz. zgolj s sencami teles, so osvetljene z zaslepujočo svetlobo.  V ospredje prihajajo zgolj z risbo ali potezami čopiča in tako dobivajo svoj pomen v kontekstu, zgrajenem z elementi, ki izvirajo iz sodobne predstavitve znakov in čustev.

Kot je zapisal Igor Molin, med pripravo razstave: »moje slike že leta tiho pripovedujejo o socialnem in generacijskem stanju …Zapis temelji na nostalgičnem spominu nečesa izginjajočega (nič hudega sluteče in homologirane barvne mase) ali na apokaliptični slutnji nenadnega izginotja. Kot tiha in skrita obtožba. Krhkost figur je poudarjena s praznino, ki jim daje nek nov družbeni status, je kot ogledalo, srhljivo, a vselej zanimivo v svoji žalostni in barviti resnici.«

Njegova dela zato ne zadovoljujejo zgolj preprostega vizualnega užitka, temveč prestopajo prag izrazne oblike, ki se nanaša na življenje. Konkretno postavljajo pod vprašaj skupne konvencije, da razkrijejo resnico pod soncem in svetlobo in da »slečejo« človeka in njegove odnose do prostora in krajev, kjer je bival in potoval.

O avtorju: Igor Molin se je rodil leta 1981 na barvitem otoku Burano v Benetkah. Diplomiral in magistriral je na beneški Akademiji za likovno umetnost. Razstavlja doma in v tujini in je za svoje delo prejel mnoga priznanja in nagrade. Sodeluje z galerijami v Italiji, Franciji in Sloveniji in danes živi in dela v slikoviti Rivi del Garda, kamor se je preselil leta 2008.

Vir: KUD ART STAYS

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.