iCankar (detektivka za mladino)

iCankar (detektivka za mladino)
iCankar (detektivka za mladino)

When

08/10/2019    
9:30 - 11:00

Where

Mestno gledališče Ptuj
Slovenski trg 13, Ptuj, 2250

Event Type

iCankar / detektivka za mladino / Koprodukcija Mestnega gledališča Ptuj, Cankarjevega doma in Zavoda Margareta Schwarzwald / ob 9.30 in 11.00 (za šole in izven).

Režija: Maruša Kink
Igrajo: Nataša Keser, Jure Kopušar, Domen Valič

Mladi po Cankarju dostikrat neradi sežejo, saj ima pridih šole, s tem pa predznak dolgočasnosti. Tudi sicer je njegov jezik bogat s simboli in besedami, za katere si mora človek vzeti čas. V času, ko je termin zvezda zlorabljen do obisti, bomo mladim pokazali, kaj to resnično pomeni – Ivan Cankar je bil to že sto let nazaj. Iz njegovih pisem je razvidno, da je znal biti mil, rahločuten in duhovit, hkrati pa tudi piker, sarkastičen in oster. Predvsem pa človek akcije. In, kot se zvezdi pritiče, tudi ženske so ga oboževale. To bo napeta zgodba (detektivka za mlade), sestavljena iz resničnih dogodkov njegovega življenja in dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija. V predstavi iCankar bodo gledalci pobližje spoznali pisatelja in prelomne dogodke iz njegovega življenja. Cankarja, ki bi z lahkoto bil s svojimi idejami tudi tukaj in zdaj. Ti dogodki se bodo prepletali z nekaterimi njegovimi literarnimi zgodbami, ki bodo tvorile celoto. Cankar tako pride bliže, ne izgubi pa svoje skrivnostnosti in pomenskosti.

Vstopnice lahko rezervirate ali kupite vsak delavnik od 9. do 13. ure, ob sredah do 17. ure ter uro pred predstavo, v pisarni mgP na Murkovi ulici. Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje dan pred predstavo.

Vir: Tajništvo mgP
Foto: Tina Bonča

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.