Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj: 13. dobrodelni koncert

Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj: 13. dobrodelni koncert

Datum/Čas:
Datum: 08/03/2017
Ura: 19:00

Lokacija dogodka:
Ptujski grad, Na gradu 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: humanitarni dogodek, koncert


Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj bo v sredo 8. marca ob 19. uri v slavnostni dvorani na ptujskem gradu organiziralo že 13. dobrodelni koncert. Letošnja zbrana sredstva bomo namenile za nakup inkubatorja v porodnišnici Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj.

V klubu aktivno deluje 24 članic. V obdobju 2015–2017 ga vodi mag. Sonja Purgaj. Delujemo v okviru svetovne organizacije aktivnih žensk Soroptimist Internacional, ki se zavzema za izboljšanje človekovih pravic in položaja žensk. V Sloveniji so še 3 klubi, v Mariboru, v Ljubljani in v Celju. Vsa leta na koncertih sodelujejo znani umetniki in naše štipendistke s področja kulture. Pri prižiganju sveč in med zveste obiskovalce se nam vsako leto pridružijo znane osebnosti iz humanitarnega in prostovoljnega dela ter politike iz cele Slovenije. Do zdaj smo zbrana sredstva namenjale za štipendije in izboljšanju položaja žensk: za varno hišo, za nakup mamografa, ženskam in otrokom iz socialno ogroženih družin in za kvalitetnejše življenje oseb s posebnimi potrebami. V letu 2016 smo za dobrodelnost namenile 5.107€ (štipendije, pomoč družini, ki ima otroka s posebnimi potrebami, društvoma za dejavnost in socialno ogroženim osebam). Zbrale pa smo tudi donatorje, ki so v materialu, delu in denarju omogočili, da smo na Vinarskem trgu postavile prvi pitnik vode na Ptuju.

V letu 2017 bomo razpisale štipendijo (iz sredstev članarine članic), od koncerta zbran denar namenile nakupu inkubatorja, denar zbran na prazničnih stojnicah ob koncu leta pa osebam potrebnim pomoči.

Vir: Stanka Krajnc Letonja, Društvo Soroptimist Ptuj

 

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.