Hladna vojna (Zimna wojna)

Hladna vojna (Zimna wojna)
Hladna vojna (Zimna wojna)

When

13/10/2018    
19:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Hladna vojna (Zimna wojna), Pawel Pawlikowski, Poljska / Francija / VB, 2018, 88 min

Pet let po izjemnem in nepričakovanem uspehu filma Ida (leta 2013 prejemnik tujejezičnega oskarja) se vrača večkrat nagrajeni poljski režiser Pawel Pawlikowski. Romantična drama Hladna vojna je letos na filmskem festivalu v Cannesu prejela nagrado za najboljšo režijo ter bila nominirana za zlato palmo. Poljsko-britanski avtor se še naprej drži prepoznavne črno-bele kulise in zgodovinskega konteksta. Tokratni film spremlja ljubezensko zgodbo med moškim in žensko, ki prihajata iz različnih okolij, a ju v nekem trenutku poveže usoda. Zgodba je postavljena v čas hladne vojne, v 50. leta preteklega stoletja, dogaja pa se na Poljskem, v Berlinu, Parizu in Jugoslaviji.

Wiktor in Zula se srečata leta 1949 med ruševinami povojne Poljske. On je izobražen glasbenik, ki po podeželju išče kandidate za državno sponzorirano folklorno skupino, ona je mlada pevka, ki ga očara s svojim temperamentom in samosvojo držo. Čeprav se zdi, da si nista usojena, hkrati ne moreta živeti drug brez drugega. Njuni burni romanci sledimo s Poljske v vzhodni Berlin, v Jugoslavijo in v pariške jazz klube petdesetih let. Hladna vojna, posvečena režiserjevima staršema in navdihnjena z njuno življenjsko zgodbo, je globoko osebna, z glasbo prežeta zgodba o nemogoči ljubezni v nemogočih časih.  Nagrada za najboljšo režijo in nominacija za zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu 2018.

NA SPOREDU: v petek, 12. oktobra 2018, ob 19.00; v soboto, 13. oktobra 2018, ob 19.00; v nedeljo, 14. oktobra 2018, ob 20.30 (Evropski art kino dan); v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 20.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.