HandMade / Ročno delo 2.0 (razstava)

HandMade / Ročno delo 2.0 (razstava)
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 19/03/2023 - 30/04/2023
10:00 - 17:00

Lokacija
Galerija mesta Ptuj

Kategorije


Vljudno vabljeni v Galerijo mesta Ptuj na ogled razstave HandMade / Ročno delo 2.0..

V drugi ediciji razstave Handmade (Ročno delo) se sprašujemo o trenutni nagnjenosti opazovalca, da preseže tradicionalno obravnavo človeške nravi, po kateri je ročnost, če jo razumemo skozi oči zgodovine, zgolj in izključno ženska vrlina. V ospredje postavlja neposredno umetniški izdelek v obliki dialoga ter bolj zapletenih in celovitih tehnik, ki ustvarjajo nove miselne strukture in estetske učinke.

Razstava Handmade 2.0 v Galeriji mesta Ptuj s kustosoma Mariko Vicari in Jernejem Forbicijem ter v sodelovanju z Dušanom Fišerjem vas v petih prostorih popelje skozi izvirna dela mednarodno uveljavljenih umetnikov, kot so Anna Galtarossa, Lene Kilde, Marcela Cernadas, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Mojca Smerdu, Andrea Salvatori, Valeria Vaccaro, Maruša Štibelj, Alice Zanin, Nicolò Quirico, Blažka Križan, Oki Izumi, Vanni Cuoghi, Silvia Levenson in Mariantonietta Bagliato.

Handmade 2.0 je veliko več kot preprosta umetnost rok, uma in živega telesa. S kalejdoskopom oblik, barv, linij, površin, ki smo jim že bili priča in ki jih še želimo izkusiti, pripovedovati in odkriti prek svežih želja in čustev, kljubuje času, v katerem živimo. Razstava bo na ogled do 30. aprila 2024.

Odpiralni čas:

  • torek – nedelja: 10.00 – 17.00

Vir: Marika Vicari in Jernej Forbici

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.