Gregor Samastur: Univerzum (otvoritev razstave)

Gregor Samastur: Univerzum (otvoritev razstave)

Datum/Čas:
Datum: 14/02/2020
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, otvoritev, razstava


Gregor Samastur: Univerzum (otvoritev razstave likovnih del)

Likovni ustvarjalec Gregor Samastur se s samostojno razstavo v CID-u predstavlja že trinajsto leto zapored.

Ob razstavi je umetnik zapisal: »Vedno, kadar gre za ustvarjanje likovnih ciklov, si moramo postaviti neko temo ali področje –nekaj, kar nas bo vodilo in miselno usmerjalo skozi ustvarjalni proces ter nam na ta način dajalo osnovo za lastno interpretacijo in raziskovanje sveta, ki nas obdaja. V tem procesu ustvarjanja se pojavlja ogromno vprašanj, lastnih interpretacij in seveda osebnega gledanja na vse tisto, kar smo in morda kar bi želeli biti.

Naslov mojega najnovejšega likovnega opusa je Univerzum – to je beseda, ki jo v današnjem svetu velikokrat uporabljamo v različnih kontekstih. Sam sem imel v mislih makro- in mikrokozmos – torej Univerzum, združen v celoto, kar nekako dokazuje, da je vse v vseh dimenzijah med seboj povezano in tvori nam zaradi svoje neskončnosti še vedno nepredstavljivo in nedoumljivo celoto. Nikakor ne moremo razumeti, da je vse to zgolj neko naključje ali slučajnost, morda pa bi lahko v tem prepoznali zamisel o inteligenci ali neskončni energiji univerzuma. Če to zamisel sprejmemo, potem se moramo vprašati – zakaj? Nepredstavljivo bi bilo reči, da je vse to nastalo kar tako in da ni vse skupaj osmišljeno. In če ima vse skupaj nek smisel, potem bi bilo smiselno dobiti odgovor na vprašanje, kakšen je smisel Univerzuma in od kje prihajamo ter kam gremo?

To so razmišljanja, dileme in vprašanja, ki so me vodila skozi nastajanje tega mojega najnovejšega likovno-memorialnega opusa, ki ga spet posvečam nekomu tam med zvezdami.«

Program bo povezovala Zlatka Planinc, za pogostitev pa bo poskrbela Štajerska hiša kulinarike.

Vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.