Gregor Samastur: Moja iskanja (otvoritev razstave)

Gregor Samastur: Moja iskanja (otvoritev razstave)
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 10/02/2023
18:00

Lokacija
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj

Kategorije


V četrtek, 10. februarja 2023, 18.00, CID Ptuj / Gregor Samastur: Moja iskanja / Otvoritev razstave

Tudi letošnja, že 16. likovna razstava Gregorja Samasturja v CID-u ima memorialni značaj, saj je posvečena spominu na sina ob njegovem rojstnem dnevu.

Likovna razstava Moja iskanja je v celoti zaključen cikel dvaindvajsetih likovnih del s konceptom dialoga petih barv: rdeče, oranžne, črne, sive in bele.

Avtor je ob svoji razstavi zapisal: »V nemiru želja, hrepenenj, v iskanju lastne izpovedi in neke le sebi lastne likovne govorice je nastajal ta najnovejši likovni opus, »Moja iskanja«. Postopoma, a vztrajno se je rojevala in materializirala nikoli utišana misel … misel na nekoga. Venomer se nam poraja vprašanje o smislu lastne poti, ki jo nenehno iščemo. Na koncu slehernega koraka ujamemo svoj lasten korak na poti iskanj, hotenj in želja. Ta novo nastala likovna dela govorijo specifični jezik barv, ki močno žarijo v smislu nekega novega upanja, ki se v svojem bistvu preoblikuje v zanimivo optično igro svetlobe, barv in senc, da se naše oko napoji, spočije, najde nek detajl, ki se ga optično dotakne in v posamezniku spodbudi neko povsem novo misel. Tokratna likovna dela vzbujajo neke vrste asociacijo na različne likovne elemente, ki jih lahko s kančkom domišljije povežemo v neko povsem novo, še neodkrito zgodbo.« Gregor Samastur

Vstopnine ni.

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.