Gregor Samastur: Iluzija prostora in časa (otvoritev razstave)

Gregor Samastur: Iluzija prostora in časa (otvoritev razstave)
Gregor Samastur: Iluzija prostora in časa (otvoritev razstave)

When

09/02/2019    
17:00

Where

CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova 9, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni v soboto, 9. februaja 2019, ob 17.00, v CID Ptuj na otvoritev razstave likovnih del Gregor Samastur: Iluzija prostora in časa.

Likovni ustvarjalec Gregor Samastur se s samostojno razstavo v CID-u predstavlja že dvanajsto leto zapored. Cikel 22 razstavljenih likovnih del se po besedah likovnega kritika Maria Berdiča likovno formalno sicer deloma navezuje na minule cikle, vendar je morda do sedaj med vsemi najbolj abstrakten in hkrati tudi najbolj transcendenten, saj opazovalca uvede v intimno duševno vesolje.

Avtor je o svoji letošnji razstavi v CID-u zapisal: »Ideja za nastanek najnovejšega cikla, ki ga prvič predstavljam javnosti, se je porodila iz procesa razmišljanja in vprašanja kaj je iluzija in kako jo interpretirati v svoji lastni likovni govorici. Vizualne podobe in optični dražljaji, s katerimi se srečujemo sleherni dan, nam dajejo navdih ter hkrati možnost prehajanja v svetove drugačnih zaznav in občutij, na podlagi katerih se kažejo prefinjene kombinacije ustvarjalnih in miselnih procesov, ki opozarjajo na drugačnost nekih splošno znanih »resnic«. Pojavilo se mi je vprašanje, ali ni morda naš notranji in zunanji svet le del neke nam povsem neznane dimenzije, imenovane »Iluzija«, v kateri živimo. /…/ V kolikor sem se s svojimi likovnimi deli dotaknil slehernega opazovalca in ga opozoril, da svet ni le tisto, kar vidimo v tem prostoru in času, ampak je nekaj veliko bolj kompleksnega in včasih tudi nam nerazumljivega, pa vendar edinstvenega in neponovljivega, potem je cilj dosežen. Tudi tokratna razstava je posvečena Mojemu, le Mojemu spominu.«

Vabljeni, vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.