Goran Turnšek: Potlačen spomin (odprtje razstave)

Goran Turnšek: Potlačen spomin (odprtje razstave)
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 01/12/2022
18:00

Lokacija
Miheličeva galerija Ptuj

Kategorije


Vljudno vabljeni na odprtje fotografske razstave Gorana Turnška v četrtek, 1. decembra 2022, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Umetnik Goran Turnšek, ki živi in ustvarja na Nizozemskem, se na svoji prvi samostojni razstavi v Miheličevi galeriji predstavlja s fotografijami avtoportretov, na katerih posnema svoja pokojna dedka in babico. Fotografira potlačene spomine iz otroštva, ki so posledica travmatične izkušnje. Življenje svojega dedka je fotografiral na klasičen način s stojala s samosprožilcem in tako poudaril njegovo odtujenost in distancirano osebnost. Babičino življenje pa je ujeto na sodoben način, v obliki selfija, saj je bila veliko bolj spontana in polna življenja. Zapuščena domačija iz sedemdesetih let 20. stoletja z opremljenimi sobanami, ki sta si jo Jakob in Marija zgradila v Zabovcih, je v projektu uporabljena kot filmska scena.

Zadnja razstava v letošnjem letu, ki smo jo pripravili za vas, s posebnim otvoritvenim dogodkom in hkrati z dobrimi željami za prihajajoče leto, zato je ne spreglejte. Razstava bo na ogled do 29. januarja 2023.

Odpiralni čas:

  • sreda – nedelja: 12.00 – 16.00
Vir: Stanka Gačnik

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.