Gledališko poletje Ptuj 2019: Milan Grgić: I love Njofra

Gledališko poletje Ptuj 2019: Milan Grgić: I love Njofra
Gledališko poletje Ptuj 2019: Milan Grgić: I love Njofra

When

21/06/2019    
21:00

Where

Minoritski samostan Ptuj
Minoritski trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Gledališko poletje Ptuj 2019: Milan Grgić: I love Njofra /Jugonostalgična komedija / Produkcija Mestnega gledališča Ptuj / Dvorišče Minoritskega samostana Ptuj / redna cena 15 €

Režija: Samo M. Strelec
Igrata: Vlado Novak, Gojmir Lešnjak Gojc

Vsebina predstave

Maribor. 80. leta prejšnjega stoletja. Še je živ tovariš Tito, še imamo rešpekt do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik. V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči. On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«, naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc). Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: – Njofra! Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«. Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori. Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca: Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer.

In sploh: kdo je mladenič s čudnim imenom Njofra? Aha, to je Franjo! Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti. S petjem in plesom – zakaj pa ne?!

Vir: Maja, Mestno gledališče Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.