Gajaš brez maske: Ob igralčevi 70-letnici

Datum / Čas
Date(s) - 25/05/2022
20:00

Lokacija
Mestno gledališče Ptuj

Kategorije


Petelinji zajtrk – se znova nadaljuje / ob igralčevi 70-letnici / Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji! / sreda, 25. maj 2022, ob 20.00 / za izven / 15 €

Vlado Novak v monodrami prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka – Gajaš, brez maske in uprizoritvi, ki jo podpisuje režiser Samo M. Strelec.

Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju in naredi zaključni obračun.

Ponovno na deskah Mestnega gledališča Ptuj! Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1995)! Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo.

Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla … Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa … povsod same omejitve …

Kratkočasno, zabavno in pomenljivo. »Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«

Vir: Maja Žuran, Mestno gledališče Ptuj
Foto: Samo M. Strelec

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.