Feri Lainšček: Gajaš, arestant

Feri Lainšček: Gajaš, arestant

Datum/Čas:
Datum: 19/12/2019
Ura: 19:30

Lokacija dogodka:
Mestno gledališče Ptuj, Slovenski trg 13, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: drama, mestno gledališče


Feri Lainšček: Gajaš, arestant / Komedija Mestnega gledališča Ptuj. 150. slavnostna ponovitev predstave / ob 19.30 (za izven) –  redna cena: 16 €, dodatni popusti na blagajni

Kdo ne pozna Pištija Gajaša, legendarnega avtomehanika iz Lainščkovega romana Petelinji zajtrk, ki ga je v veliki slovenski filmski uspešnici z enakim naslovom tako prepričljivo upodobil igralec Vlado Novak? Pa vendar, kaj se je s priljubljenim literarnim in filmskim junakom zgodilo potem, ko je tistega usodnega jutra nameril pištolo v enega izmed svojih tovarišev in pritisnil na petelina?

Pisatelj Feri Lainšček, režiser Marko Naberšnik in igralec Vlado Novak so zopet združili moči in nam razkrili, kaj se je po usodnih strelih zgodilo s Pištijem Gajašem. Nastala je vznemirljiva in pretresljiva gledališka pripoved o zaporniku, ki je tudi za rešetkami ostal zvest samemu sebi in se ni odrekel svojemu specifičnemu pogledu na svet in dogajanje okoli sebe. Igralec Vlado Novak je v monodrami z naslovom Gajaš, arestant znova ustvaril lik, ki nas nikakor ne pusti ravnodušne. Njegovo svojevrstno pričevanje, ki je prepolno smeha in solz, pa nam navsezadnje spregovori o času, ki ga živimo in o skupnih rečeh, ki jih tudi sami doživljamo.

Vir: Maja Žuran, Mestno gledališče Ptuj
Foto: Arhiv mgP

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.