Franc Mikša: Klinc, pa še Trst!

Franc Mikša: Klinc, pa še Trst!

Datum/Čas:
Datum: 26/05/2016
Ura: 19:00 - 20:15

Lokacija dogodka:
Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Prešernova 33, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: predstavitev, ptujska knjižnica


Knjižnica Ivana Potrča Ptuj in mag. Franc Mikša prijazno vabita na predstavitev knjige Klinc, pa še Trst!, ki bo v četrtek, 26. maja 2016, ob 19. uri v leposlovni dvorani knjižnice.

Franc Mikša (1953) med bralce pošilja nov roman. Dogajanje je postavljeno v leto 1953, v noč, ko sta višji inšpektor Udbe in kapetan vojaške Protiobveščevalne službe na postaji Ljudske milice v Ormožu zasliševala ravnatelja nižje gimnazije. Roman je preplet številnih zgodovinskih dejstev (tržaška kriza, zapisi iz tajnih dokumentov Udbe, aktivnosti sovražne emigracije, usoda avstrijske Koroške …) s spomini na dogodke iz življenja avtorjevega očeta Frančka, mestoma začinjen tudi z domišljijo.

Avtor Franc Mikša je domače ime, saj je bil rojen na Ptuju, mladost pa preživljal v Ormožu. Diplomiral je iz mednarodnih odnosov in naredil magisterij iz mednarodnega prava. Že več kot tri desetletja se ukvarja z diplomacijo. V letih od 1987 do 1991 je bil konzul na Generalnem konzulatu SFR Jugoslavije v Celovcu, od 1997 do 2001 pooblaščeni minister in namestnik stalnega predstavnika na Stalni misiji R Slovenije pri Uradu OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi, od 2005 do 2009 izredni in pooblaščeni veleposlanik R Slovenije na Irskem, od septembra 2013 pa je izredni in pooblaščeni veleposlanik v Švici in v Kneževini Liechtenstein.

Pogovor z avtorjem bo vodila urednica Založbe Obzorja mag. Blanka Erhartič, odlomke iz romana bo brala Amalija Jelen Mikša.

Vljudno vabljeni!

Vir: Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.