Folklorni kimavčevi večeri 2017

Folklorni kimavčevi večeri 2017

Datum/Čas:
Datum: 15/09/2017 - 17/09/2017
Ura: 19:30

Lokacija dogodka:
Dominikanski samostan Ptuj, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: etno, folklora, jskd, koncert, ljubiteljska kultura, ples


Javni sklad za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ptuj vabi na festival Folklorni kimavčevi večeri 2017, ki se bo odvijal od 15. do 17. septembra 2017.

Folklorni kimavčevi večeri letos že sedmo leto zapovrstjo vabijo v naročje tradicije Spodnjega Podravja, Ptuja in okolice. Področje je eno bogatejših po raznovrstnosti in številnosti folklornih skupin, ki predstavljajo dediščino teh krajev. Skupaj s posameznimi društvi in v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Ptuj, letos znova vabimo obiskovalce, da si na Ptuju ogledajo nastope folklornih skupin skupaj s tujimi, gostujočimi folklornimi skupinami. Festival pomembno podpira vrednote ohranjanja nesnovne kulturne dediščine, izobražuje in predstavlja kulturo tega področja, obenem pa skrbi za promocijo mesta in regije.

Letošnji festival ima nov koncept, ki temelji predvsem na kakovosti izvajalcev. V goste smo povabili vrhunske domače folklorne skupine in profesionalni ansambel ljudskih plesov in pesmi iz Hrvaške. Izvedba teh skupin bo na najvišjem kakovostnem nivoju, saj gre za najboljše folklorne skupine v Sloveniji, poleg tega pa bo pri nas prvič nastopil profesionalni ansambel plesalcev, pevcev in glasbenikov, ki negujejo ljudsko dediščino celotne Hrvaške.

V prvem večeru bosta nastopili dve slovenski skupini, ki po mnenju JSKD dosegata državni nivo skladovih srečanj, to sta AFS France Marolt Ljubljana in AFS Študent Maribor. Obe skupini negujeta ljudsko dediščino celotne Slovenije in zamejstva, kar prikazujeta v zanimivih spletih z bogatimi kostumi, glasbo in petjem. Obe skupini sta tudi nadvse cenjeni med publiko, saj pripravljata zanimive in atraktivne koncerte. 

V drugem večeru se bo predstavila ena od najboljših folklornih skupin na svetu, Folklorni ansambel Lado, ki je v preteklih letih prejel številna priznanja s svetovnih festivalov in tekmovanj. S preko 60 nastopajočih bomo deležni prikaza večkrat nagrajenih koreografij z vokalno-instrumentalno podlago v različnih ljudskih kostumih raznovrstnih pokrajin Hrvaške.

Tretji večer bo v znamenju lokalnih folklornih skupin, ki bodo s svoje odrske postavitve združile v folklorno zgodbo, kot jih pri nas ne poznamo veliko. 

Program prireditve: Petek, 15. september 2017
Program prireditve: Sobota, 16. september 2017
Program prireditve: Nedelja, 17. september 2017
  • 17.00: Folklorna predstava Kolaž čutov – nastop Folklorne skupine KD Podgorci, Folklorne skupine FD »Rožmarin« Dolena in Folklorne skupine FD Lancova vas, Dominikanski samostan Ptuj (Vstopnina: 3 EUR)

Vstopnice za petkov in nedeljski koncert so na voljo v Narodnem domu na Ptuju (Jadranska ul. 13) v času med 9. in 13. uro in eno uro pred predstavo,  za sobotni koncert pa v TIC- u Ptuj.

Vir: Kimavčevi večeri

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.