Filmski teden Evrope: Sol zemlje (The Salt of the Earth)

Filmski teden Evrope: Sol zemlje (The Salt of the Earth)
Filmski teden Evrope: Sol zemlje (The Salt of the Earth)

When

09/05/2017    
20:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni v torek, 9. maja 2017, ob 20. uri v Mestni kino Ptuj na brezplačno projekcijo odličnega filma Sol zemlje (The Salt of the Earth) v sklopu projekta Filmski teden Evrope.

V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope bodo od 4. do 22. maja 2017 po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Sol zemlje (The Salt of the Earth), Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado, Francija / Brazilija / Italija, 2014, 110 min

Presunljiv pogled na sodobni svet, tegobe in lepote, človeštvo in naravo, skozi objektiv znamenitega brazilskega fotografa Sebastiaa Salgada. Fotografije, ki jih je posnel, ko je štirideset let potoval po različnih celinah, pričajo o različnosti, lepoti, pa tudi o vojni, lakoti, izkoriščanju in izgnanstvu.

Vir: Mateja Lapuh, Mestni kino Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.