Filmska čajanka: Ledena babica (Bába z ledu)

Filmska čajanka: Ledena babica (Bába z ledu)

Datum/Čas:
Datum: 06/12/2017
Ura: 10:00

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: drama, komedija, mestni kino, romanca


Filmska čajanka je program Mestnega kina Ptuj, v prvi vrsti namenjen upokojencem. Projekcijo in pogostitev podarja Četrtna skupnost Center. Vstopnine ni!

Na praznično obarvani decembrski čajanki v sredo, 6. decembra 2017, ob 10.00, si bomo gledali simpatičen film Ledena babica, Bába z leduBohdan Sláma, Češka / Slovaška / Francija, 2017, 106 min). Ovdovela 67-letnica Hana je življenje posvetila svojima nehvaležnima sinovoma in njunima družinama. Ko pa spozna Brona, se Hanino življenje, prej odrinjeno na stranski tir, začne počasi prebujati. Topla in tankočutna komična drama o ljubezni v jeseni življenja, ki nas opomni, da za drugo priložnost ni nikoli prepozno.

Zanimivosti
Zimsko plavanje na prostem, povečini v naravnih vodah, ima na Češkem dolgo tradicijo, ki sega v 20. leta prejšnjega stoletja. Pri Češki zvezi plavalnih športov pa je priznano tudi kot uradna športna disciplina z domala tedenskimi tekmovanji, ki potekajo po vsej državi od oktobra do začetka aprila. Režiser Bohdan Sláma je tudi sam aktiven zimski plavalec, tako imenovani otužilec, kot pravi tradicionalni izraz v češčini. Glavna igralca Zuzana Kronerová in Pavel Nový ter nekaj stranskih igralcev je moralo pred snemanjem opraviti intenziven tečaj in trening zimskega plavanja, saj so vse potope v ledeno mrzlo vodo zimske Vltave in drugih voda odigrali sami. »Igralci so bili neverjetno pogumni,« pravi režiser Sláma. »Celo trenirani zimski plavalec gre lahko v vodo za dlje kot tri minute samo enkrat na dan, nato je potreben premor, da se telo regenerira. Da bi lahko posneli naše prizore, pa so morali igralci v vodo dvakrat na dan ali celo dvakrat zaporedoma, kar je že za izkušene plavalce precej naporno.«

Festivali in nagrade
Najboljši scenarij v sekciji mednarodnih igranih celovečernih filmov – Tribeca. Sydney. Karlovi Vari.

Vir: Mateja Lapuh, Mestni kino Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.