Festival Art Stays 2023

Festival Art Stays 2023

Datum / Čas
Date(s) - 06/07/2023 - 10/09/2023
Ves dan

Kategorije


Festival sodobne umetnosti Art Stays že od leta 2003 prinaša na Ptuj in v okolico vrhunsko produkcijo domačih ter tujih umetnikov, od najperspektivnejših mladih umetnikov do velikih imen sodobne umetnosti, kot so Ai Weiwei, Yoko Ono, Monira Al Qadiri, Gilbert & George, Jake & Dinos Chapman, Edward Burtynsky, Robin Meier, Ivan Navarro, IRWIN, Allora & Calzadilla, Koen Vanmechelen, Hannah Collins, Ilona Nemeth, Jordi Alcaraz, Perino & Vele, Fernando Prats, Roberto Pugliese, Michele Spanghero, Tiffany Chung, Gigi Scaria, Regina Jose Galindo, Grace Weir in mnogi drugi. Spada med najpomembnejše predstavitve sodobne, predvsem likovne umetnosti v Sloveniji in v tem delu Evrope, ter je postal referenčni dogodek za številne mednarodne galerije, muzeje, fundacije in seveda umetnike.

21. izdaja Art Stays nosi naslov VOYAGE (Potovanje) in se začne 6. julija 2023 z otvoritvenim vikendom z več kot 30 dogodki, ki se končajo 9. julija. Razstave na več kot 10 razstaviščih v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj bodo na ogled do 10. septembra.

Predstavili bomo več tematskih sklopov, v katerih bomo potovanja razumeli kot del umetniškega izražanja. Ne bomo preučevali le potovanja kot navdiha za nastanek umetniškega dela, temveč tudi potovanje/pot/premik kot umetniško delo.

Ogled kompletnega programa …

Vir: Art Stays

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.