Festival Arsana 2023: Vlado Kreslin, Mali bogovi & Teo Collori in Momento Cigano

Festival Arsana 2023: Vlado Kreslin, Mali bogovi & Teo Collori in Momento Cigano
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 22/07/2023
21:00

Lokacija
Mestna tržnica Ptuj

Kategorije


Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni)

Teo Collori in Momento Cigano: Teo Collori (kitara), Metod Banko (kitara), Matija Krečič (violina), Matej Kužel (klarinet), Jošt Lampret (bas)

Super festivalska sobota bo skupaj z organizatorjema Zavod za turizem Ptuj in Odprta kuhna gostila Odprto kuhno in dnevno kulinarično dogajanje na Mestnem trgu, zvečer pa se bosta na glavnem odru mestne tržnice zvrstila dva izjemna koncerta, legendarni Vlado Kreslin v družbi Malih bogov in vroča zasedba Teo Collori in Momento Cigano.

Vlado Kreslin, eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, se je začel z glasbo ukvarjati v začetku sedemdesetih let. Že v osemdesetih je z zasedbo Martin Krpan posnel dve odmevni plošči. Na slovenski glasbeni sceni je otvoril številne koncerte svetovno znanih izvajalcev, kot so na primer R.E.M., Bob Dylan in Michael Chapman. Ko je začel ustvarjati z Beltinško bando, je s tem sprožil preporod etno glasbe pri nas in se zapisal v zgodovino slovenske glasbe. Napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje je s to zasedbo približal tudi mladim generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. Trubadur prekmurskih ravnic, kot mu radi rečemo, je tekom svoje kariere izdal že trideset avtorskih plošč, več pesniških zbirk ter sodeloval z vrsto uglednih domačih in tujih glasbenikov.Zasedba Teo Collori in Momento Cigano preigrava živahno mešanico romske in plesne swing glasbe. Ustanovil jo je kitarist Teo Collori, malo zatem ko je leta 2010 diplomiral iz jazza na državnem konservatoriju v Celovcu. Gre za eno najbolj iskanih instrumentalnih zasedb pri nas, ki sklada iskrive aranžmaje z imenitnimi solističnimi vložki. Teo Collori in Momento Cigano so odigrali že lepo število izjemnih koncertov, tako na domačih kot tujih odrih. Svoj zadnji, četrti album z naslovom Capitano Della Noche so posneli v dnevni sobi, saj so želeli, da bi bili posnetki čim bolj intimni in iskreni. V njihovih najnovejših kompozicijah je med drugim moč prisluhniti flamenko rumbi, indijski melodiki, afro-romskemu stilu in italo-francoskemu valčku.

Vir: Festival Arsana

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.