Festival Arsana 2023: Hamo & Rudi Bučar

Festival Arsana 2023: Hamo & Rudi Bučar
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 26/07/2023
20:30

Lokacija
Minoritski samostan Ptuj

Kategorije


Nastopata: Matevž Šalehar Hamo (vokal, kitara), Rudi Bučar (vokal, kitara)

Matevž Šalehar Hamo in Rudi Bučar predstavljata dvojec izvrstnih glasbenikov in že več kot dve desetletji bogatita slovensko glasbeno sceno. Na skupnih akustičnih večerih s petjem, preigravanjem, pripovedovanjem in izjemno medsebojno energijo ustvarjata nepozabno, srčno vzdušje.

Rudi Bučar, vsestranski glasbenik in istrski kantavtor, je svojo glasbeno pot začel že v osnovnošolskih letih. V 2012 je končal študij jazz petja in aranžiranja na konservatoriju v Trstu. S svojim glasom, imenitnimi interpretacijami in poetiko je dosegel odlične uvrstitve na številnih slovenskih glasbenih festivalih, kot so Ema, Slovenska popevka in Melodije morja in sonca.

Matevž Šalehar Hamo je javnosti znan predvsem kot frontman blues rock zasedbe Hamo & Tribute 2 Love in velja za enega izvirnejših vokalistov tega žanra pri nas. Na slovensko glasbeno sceno je stopil konec devetdesetih let in do danes nastopa na uveljavljenih domačih festivalih (Ema, Slovenska popevka, Dnevi slovenske zabavne glasbe) ter ustvarja s priznanimi glasbeniki (Vlado Kreslin, Trkaj, Gušti, Ditka, Escape String Quartet, Neisha, Gal Gjurin in drugi).

Vir: Festival Arsana

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.