Festival Arsana 2022: Prifarski muzikanti z gosti: Nuška Drašček & Anja Bukovec

Festival Arsana 2022: Prifarski muzikanti z gosti: Nuška Drašček & Anja Bukovec
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 26/07/2022
20:30

Lokacija
Minoritski samostan Ptuj

Kategorije


PRIFARSKI MUZIKANTI z gosti: Nuška Drašček & Anja Bukovec / 26.7.2022, ob 20.30 / Dvorišče Minoritskega samostana, cena: 12€, 15€, 18€

Nastopajo: Prifarski muzikanti: Martin Marinč, Mitja Ferenc, Valentin Južnič, Tonči Obranovič, Uroš Obranovič, Jernej Pečak in Dejan Šuštar, Nuška Drašček – mezzosopran, Anja Bukovec – violina

PRIFARSKI MUZIKANTI prihajajo iz Fare in na odrih nastopajo že 34. let. Sedemčlanska skupina je glasbeno pot začela kot poustvarjalka ljudskih viž iz Kostela in okolice, danes pa jim ni tuja nobena glasbena zvrst več. Igrajo vse od ljudske glasbe, zimzelenih melodij, popevk do številnih pesmi drugih narodov. Prifarce vodi Martin Marinč, najbolj poznano ime pa je kitarist in pevec Mitja Ferenc.

NUŠKA DRAŠČEK je solistka SNG Opera in balet Ljubljane, ki pa poleg opernega in koncertnega klasičnega repertoarja uživa tudi v drugačnih žanrih. Na koncertih izvaja slovenske popevke in ljudske skladbe, gospele, skladbe iz muzikalov in francoske šansone.

ANJA BUKOVEC je mednarodno priznana in najuspešnejša klasična violinistka v Sloveniji. Nastopa kot solistka v najrazličnejših žanrih in navdušuje občinstvo po vsem svetu. Anja Bukovec igra na violino Katharine Abbuehl.

Vir: Društvo za glasbeno umetnost Arsana

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.