Festival Arsana 2021: Glasba v parku

Festival Arsana 2021: Glasba v parku

Datum/Čas:
Datum: 17/07/2021
Ura: 20:00

Lokacija dogodka:
Sončni park Ptuj, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: arsana, festival, koncert


Joker Out: Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa navdušuje z udarnim Shagadelic rock n’ rollom in estetsko prefinjenimi videospoti. Na krilih prve radijske uspešnive so pomladi leta 2020 izdali singel Vem da greš, ki je napovedal izid dolgometražnega prvenca Umazane misli. Ta jim je poleg popevke tedna priboril legendarni nastop na strehi Radia Slovenija, ki je dodatno legitimiziral njihovo mesto med nosilci novega vala slovenske glasbe. Širom Slovenije se udejstvujejo na vedno večjih koncertnih odrih in se predstavljajo skupaj z največjimi slovenskimi in balkanskimi izvajalci, na Ptuju pa jih bomo tokrat slišali premierno.

Infected: Ptujska četverica, ki se ne želi omejevati – žanrsko ali izpovedno. Po letih kaljenja so Infected nase prvič opozorili leta 2016 z zmago na Rock vizijah v Novi Gorici. Po Bitki bendov v Mariboru in Špil ligi v Kinu Šiška so leta 2018 izdali svojo prvo, z videospotom pospremljeno, avtorsko pesem Miselne ceste. Skladba je predstavljala le delček albuma Kolaž, ki so ga premierno predstavili decembra 2018 v mariborskem Kinu Udarnik. Iz velikega odra INmusic festivala, intimne turneje po slovenskih dnevnih sobah se vračajo v osrčje Ptuja.

Amy Winehouse Trbute by June: Mlada ambiciozna glasbenica Nuša Bezjak, ki deluje pod umetniškim imenom JUNE, se je ob 10. obletnici smrti Amy Winehouse lotila posebnega projekta. Izjemen glas in življenjska zgodba petkratne grammyjevske nagrajenke sta bila navdih za združitev moči mladih glasbenikov in poustvarjanje hitov nepozabne angleške glasbenice. Bomo z zaprtimi očmi tudi na Ptuju začutili Amy?

Vir: Niko Zagoršek, Festival Arsana

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.