fbpx

Festival Arsana 2020: Hinotama

Festival Arsana 2020: Hinotama
Deli na:

Datum/Čas:
Datum: 27/07/2020
Ura: 21:30

Lokacija dogodka:
Slovenski trg na Ptuju, Slovenski trg, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: arsana, festival


Festival Arsana 2020: Hinotama

Ponedeljek, 27. 07. 2020, ob 21.30 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Hana Fatur – klavir in vokal, Staš Planinšek – bobni, Boaz Novšak – el. Kitara, Aljaž Luci – violončelo, Eva Domitrovič – alt sax,  Lucija Mikuž – flavta, Rok Ljubič – bass, Lara Fatur – violina

Hinotama je funky pop band, ki ima na repertoarju vse od popa do klasičnih funk komadov. Prepoznali jih boste po z jazzovsko in klasično noto začinjenih priredbah ter avtorskih komadih. Njihov najprepoznavnejši atribut pa je »gužva na odru«, saj ima band 8 članov.

Morda so zaradi svoje posebne zasedbe in stila, nedvomno pa zaradi nore energije na odru tako hitro osvojili srca mlade ljubljanske publike in žirije na raznih glasbenih natečajih. Zagotovili so si nastop na Vičstocku, zmagali so na 12. festivalu glasbe, na mariborskem Droogstocku pa so prejeli nagrade za najboljšo priredbo, pevko in stil. V avgustu 2019 so nastopili na Črnfestu, kjer so publiko ogrevali za Hamo and tribute to love, novembra pa so v sodelovanju z Novim Dijakom izvedli samostojen koncert v hostlu Tresor. Februarja 2020 so odigrali svoj samostojen koncert v baru Prulček v Ljubljani.

Vir: Festival Arsana