Festival Arsana 2018: Fenos Aleksander in prijatelji (razstava)

Festival Arsana 2018: Fenos Aleksander in prijatelji (razstava)
Festival Arsana 2018: Fenos Aleksander in prijatelji (razstava)

When

28/07/2018    
20:00

Where

Hotel Mitra Ptuj
Prešernova 6, Ptuj, 2250

Event Type

Po izredno uspešnih lanskih dveh likovnih razstavah, Fenos Aleksander (frizer-umetnik) letos ponovno preseneča, tokrat v iskanju likovnega dialoga z različnimi umetniki in ustvarjalci. Z vsakim od njih bo naredil tri skupna likovna dela, kjer se bo prepletalo delo enega in drugega na istih podlagah. S Sabino Hameršak (modna oblikovalka) bo prepletal likovno delo na platnu z materiali iz njenega Modnega ateljeja in šivanjem, ki so značilni samo zanjo. Z Dejanom Miletičem (grafični oblikovalec) bo združeval grafične pristope na papirju s fluidno risbo. S Srečkom Molkom (oblikovalec nakita) bo povezoval oblikovanje lesa z oljno risbo.

S Tjašo Tio Cusch (akademska slikarka) se bo izražal skozi skupne simbolike na oljni sliki. Z Jernejem Gojkovičem (risar) bo risbo spesnil s svojimi ljubimi grafiti spreji. Z Albinom Bezjakom (fotograf-umetnik) bo fotografijo začinil z digitalno risbo. Z Alešom Lubecom (tetover) bo naredil skupni tattoo na rokah iste osebe. In z hčero Darmo Fenos (osnovnošolko) bo iskal, kar imata likovno skupnega.

Razstava že v osnovi izstopa po svojem združevanju-sodelovanju različnih ustvarjalcev, likovnih tehnik in deljenju idej, obenem pa daje Fenosu enkratno priložnost izraziti svojo kreativno dušo z izbranimi.

Vir: Festival Arsana

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.