Festival Arsana 2017

Festival Arsana 2017

Datum/Čas:
Datum: 21/07/2017 - 29/07/2017
Ura: Ves dan

Lokacija dogodka:
Ptuj, Slovenski trg, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: arsana, festival


Vabljeni na Festival Arsana 2017, mednarodni glasbeni festival, ki se bo odvijal od 21. do 29. julija 2017 na različnih prizoriščih po Ptuju.

Mednarodni glasbeni festival Arsana je v zadnjih letih prerasel v enega najbolj prepoznavnih, žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v tem delu Evrope, ki vsako leto na več kot 60 dogodkih gosti preko 300 umetnikov in privabi blizu 20 000 obiskovalcev. Z eminentnimi izvajalci mednarodne glasbene scene je najstarejše mesto zapisal na svetovni glasbeni zemljevid. Vrhunska klasična, jazz, etno, world instrumentalna in vokalna glasba, za vse generacije in okuse, se preliva med  arkadami dvorišča ptujskega minoritskega samostana,  DomaKULTure,  atriju Hotela Mitra, na ulicah, dvoriščih in trgih ter v kavarnah, Ptujskem gradu in v  čudovitem ambientu Dominikanskega samostana.

Kar je posebej dragoceno; iz njega so izšli številni avtorski projekti z glasbenimi mojstri svetovnega formata, kot so Vox Arsana z New York Voices, Tango Story s Stefanom Milenkovichem, Živalski karneval s Konstantinom Boginom in muzikal Kurentova svatba z najpomembnejšimi slovenskimi ustvarjalci. Glasbeno festivalsko dogajanje je prepleteno s pisano paleto spremljevalnih dogodkov. Mednarodno poletno klasično glasbeno akademijo vodijo evropski mojstri klasične glasbe iz Rima, Pariza, Dunaja, Moskve in Manheima, vodilni vokalni evropski jazz kamp pa New York Voices. K živahnemu utripu mesta v času festivala prispevajo mednarodna plesna akademija, poulično glasbeno ustvarjanje, mladinski vokalni tabor, otroškifestival, umetnostno terapevtski kamp, okrogle mize, kulinarični večeri, potopisna predavanja in drugi dogodki,…

Do sedaj je festival ponudil preko 400 koncertov klasične, jazz, etno, world, pop instrumentalne in vokalne glasbe, gostil 4000 umetnikov mednarodnega slovesa in privabil  več kot 180.000 obiskovalcev iz cele Slovenije, Evrope in od drugod.

Podroben program Festivala Arsana 2017

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.