Dr. Lovro Beranič: Sončnice (slikarska razstava)

Dr. Lovro Beranič: Sončnice (slikarska razstava)

Datum/Čas:
Datum: 09/06/2017 - 02/07/2017
Ura: 18:00 - 19:30

Lokacija dogodka:
Bar Pomaranča, Ob Dravi 3 A, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: razstava


Slike dr. Lovra Beraniča iz Honga Konga na Ptuj

Lovro Beranič je meseca marca sodeloval na sejmu umetnosti v daljnem Hong Kongu, njegova dela pod naslovom razstave Sončnice, pa bodo na od 9. junija do 2. julija 2017 na ogled tudi na Ptuju, v zakladnici tisočletij.

Dr. Lovro Beranič je rojen na Ptuju. Po končani ptujski gimnaziji je nadaljeval študij na Fakulteti za šport v Ljubljani, kjer je diplomiral, magistriral in doktoriral. Kot prof. športne vzgoje je danes zaposlen na Gimnaziji Ptuj. V zadnji dekadi svojega življenja se je vrnil k ljubezni iz mladostnih dni, to je risanju, le-to pa nadgrajuje v slikanju v akrilni in oljni tehniki. Njegov slikarski opus je nastal v zadnjih 3 letih in obsega okrog 70 akrilnih in oljnih slik. Letos v mesecu marcu je s svojimi slikami sodeloval na velikem azijskem sejmu umetnosti v Hong Kongu, to celotno razstavljeno zbirko 45 slik, pa si lahko ogledate tudi na Ptuju.

lovro beranič

Avtorjevo ustvarjalno delo je prežeto z iskanjem, raziskovanjem in združevanjem različnih elementov likovnega izražanja; vse od poudarjenih, velikokrat tudi kontrastnih barvnih ploskev, do enostavnih figur upodobljenih v konturah znotraj enobarvnih tonskih lestvicah. Umetniško sporočilo je za Lovra Beraniča predvsem estetsko doživljanje lepega, ki je ujeto v domišljiji barvnega sveta na platnu. Najpogostejši motivi njegovega ustvarjanja so sončnice, konji in jadra na morju.

Prve tri predstave z razstavo slik bodo 9., 10. in 11. junija. druge tri predstave z razstavo pa 30. junija in 1. ter 2. julija. Razstava bo na ogled med 18.00 in 19.30 ure, ter po gledališki predstavi Dejansko Gospod, predvidoma do 24.00 ure zvečer. Med 11. in 30. junijem, bo razstava na ogled tudi med tednom, dan in ura bosta objavljena.

Vir: Boštjan Zupanič

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.