Celostna prometna strategija MO Ptuj: PoTUJ trajnostno (otvoritev razstave)

Celostna prometna strategija MO Ptuj: PoTUJ trajnostno (otvoritev razstave)

Datum/Čas:
Datum: 10/05/2017
Ura: 10:15

Lokacija dogodka:
Mestna hiša Ptuj, Mestni trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: otvoritev, razstava


Vabimo vas na otvoritveni dogodek razstave »PoTUJ trajnostno«, ki bo v sredo, 10. maja 2017, ob 10.15 pred Mestno hišo na Ptuju. V primeru dežja bo dogodek v Galeriji Magistrat v mestni hiši.

Razstava je ena izmed promocijskih aktivnosti v okviru izdelave Celostne prometne strategije za Mestno občino Ptuj. Na ogled je na petih lokacijah v starem mestnem jedru Ptuja in skozi izložbena okna nagovarja mimoidoče o trajnostni mobilnosti. Razstavljeni so izdelki otrok Vrtca Ptuj, ki so ustvarjali v lanskem Evropskem tednu mobilnosti, in izdelki osnovnošolcev, ki so sodelovali v vseslovenski kolesarski akciji družbe Butan plin »Varno na kolesu«.

Izložbena okna je pod mentorstvom profesorice Vide Vidovič aranžirala skupina dijakinj Ekonomske šole Ptuj, smer aranžerski tehnik. V uradnem delu bodo zbrane nagovorili Marjan Kolarič, podžupan Mestne občine Ptuj, Bojan Žibert, predstavnik družbe Butan plin, kot nosilec programa Varno na kolesu ter Franc Kozel, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mestni občini Ptuj. Po ogledu razstave in simbolični otvoritvi bodo sledile prometno obarvane aktivnosti pred mestno hišo.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

Vir: Barbara ferčič, odnosi z javnostmi Mestne občine Ptuj; Vodja priprave CPS, viš. pred. mag. Sebastian Toplak

 

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.