Brezplačno vodenje po Ptuju in ogled filma Ptujska dežela

Brezplačno vodenje po Ptuju in ogled filma Ptujska dežela

Datum/Čas:
Datum: 27/09/2017
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
TIC - Turistični informativni center Ptuj, Prešernova 4, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: dokumentarec, mestni kino


Zavod za turizem Ptuj, Mestni Kino Ptuj in Vinska klet PULLUS vas vabimo, da skupaj z nami praznujete Svetovni dan turizma 2017. Po pestrem dogajanju na Slovenskem trgu se bomo v sredo, 27. septembra 2017, ob 18.00 zbrali pred TIC Ptuj, od koder se bomo podali na voden ogled starega mestnega jedra.

Spoznali bomo glavne mestne znamenitosti ter raziskovali kotičke, ki jih vsakodnevno obiščejo tudi turisti najstarejšega slovenskega mesta. Ptuj je zgodovinsko mesto in prav v letošnjem letu obeležuje kar nekaj častitljivih jubilejev. Ob 100. obletnici najstarejšega slovenskega arhivskega vina se bomo ustavili na dvorišču Vinske kleti Ptuj, kjer si bomo ogledali razstavo in doživeli majhno presenečenje.

Prva kinopredstava na Ptuju je bila prav v prostorih današnjega Mestnega kina Ptuj pred natanko 120 leti, 3. marca leta 1897 – ta pa se tako s svojimi 120 leti ponaša z nazivom najstarejšega aktivnega kino prizorišča v Sloveniji. Ob koncu našega vodenega ogleda se bomo zato ustavili še v Mestnem kinu Ptuj, kjer si bomo pogledali kratki zgodovinski film iz leta 1971 z naslovom Ptujska dežela.

Voden ogled mesta je brezplačen in bo potekal v vsakem vremenu

Vir: Zavod za turizem Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.