Dober dan, lutka 2018

Dober dan, lutka 2018
Dober dan, lutka 2018

When

28/03/2018    
8:00 - 12:00

Where

Kulturna dvorana Dornava
Dornava 136, Dornava, 2252

Event Type

JSKD OI Ptuj vljudno vabi na omočno srečanje lutkovnih skupin Dober dan, lutka, ki bo v sredo, 28. marca 2018, med 8.30 in 11.30 uro, v Vaško kulturni dvorani Dornava.

Na srečanju se bodo predstavile otroške lutkovne skupine kulturnih društev in osnovnih šol s skupno okrog 100 otroki.

  • LUTKOVNA SEKCIJA KPD »STANE PETROVIČ« HAJDINA – Brigita Plohl (po motivih Grigorja Viteza Zrcalce): OGLEDALCE
  • MLAJŠA LUTKOVNA SKUPINA »LUTKA LUTKICA« OŠ PODLEHNIK – Tatjana Kokolj: ČAROVNIKOVO DARILO
  • LUTKOVNA SKUPINA »ZVEZDICE« OŠ LJUDSKI VRT PTUJ – Roger Duvoisin: PETUNJA
  • LUTKOVNA SKUPINA »SONČKI« OŠ OLGE MEGLIČ PTUJ – Rok Vilčnik: ČOMBO, SONČNI KRALJ
  • STAREJŠALUTKOVNA SKUPINA »LUTKA LUTKICA« OŠ PODLEHNIK – Zdenka Golub: ŽALOSTNI KLOVN
  • OTROŠKA GLEDALIŠKA SKUPINA OŠ JURŠINCI – Antoine de Saint Exupéry: MALI PRINC PO NAŠE

Srečanje bo strokovno spremljala in ocenjevala Mojca Redjko, po poklicu profesorica slovenščine in angleščine ter strokovnjakinja na področju kulturno-umetnostne vzgoje. 20 let je poučevala na gimnaziji, ob tem pa 16 let je vodila Mladinsko kulturno-umetniško društvo Prva gimnazija, ustanovila šolski časopis, letni festival mladinske ustvarjalnosti in pomemben sistem inovativnega učenja na področju gledališča, poimenovan Gledališka šola Prve gimnazije Maribor, kasneje pa še dopolnjevalni produkcijski program Druga scena Prvega odra, ki skupaj beležita 48 produkcij, 22 narodnih in mednarodnih nagrad, 7 mednarodnih projektov in 11 festivalov ter številna gostovanja.

V letih med 2009 in 2016 je poslovno in umetniško vodila javni zavod Lutkovno gledališče Maribor, sodelovala je pri selitvi zavoda v prenovljene prostore, izvedla je organizacijsko prenovo ter programsko razširitev in posodobitev. Gledališče se je v tem obdobju vzpostavilo kot eno najpomembnejših sodobnih lutkovnih središč v Evropi, povečalo svojo priljubljenost in strokovno prepoznavnost (42 narodnih in mednarodnih nagrad). Zagotovila je profesionalni status nacionalnega lutkovnega bienala, koordinirala tri njegove izvedbe, zasnovala del spremljevalnega programa ter uredila vse pripadajoče publikacije. Deluje kot organizatorka in koordinatorka festivalov, posvetov, seminarjev in drugih dogodkov na presečišču umetnosti in izobraževanja, je strokovna sodelavka na področju uprizoritvenih umetnosti, urednica, avtorica člankov, prevajalka, lektorica in dramaturginja. Od leta 2016 razvija programe s področja kulturno-umetnostne vzgoje v največjem slovenskem kulturnem zavodu Slovenskem narodnem gledališču Maribor v okviru inovativnega projekta Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov.

Mateja Kuharič, JSKD OI Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.